Lydbøger » Den forsvundne fuldmægtig

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Den forsvundne fuldmægtig Lydbog

4.1/5

Forfatter: Hans Scherfig

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Den forsvundne fuldmægtig er skrevet af Hans Scherfig, og opnåede sit debut i 1938. Værket følger den statsfuldmægtige familiefar Teodor Amsted. Han lever det typiske borgerlige liv, som er fyldt med disciplin og vanedannelse. Dette er hvad forfatteren synes, og selve værket er skrevet som satire af den borgerlige tankegang.

Den fuldmægtige er forsvundet i livet, og han prøver at finde sig selv igen. Han prøver at finde meningen med livet, og forfatteren skildrer den fuldmægtiges møde med naturen i værket.

Værket er skrevet af en forfatter som var kommunist, og han syntes formegentligt at mange mennesker lever i en afskærmet, typisk og kedelig hverdag på et kontor, selvom de ikke er lykkelige. Folk gør dette for at tjene penge og komme højere op i hierarkiet. Men han mener dette kan være en falsk velstand. Den rigtige velstand og lykke findes ude i det neutrale for mennesker, nemlig naturen.

Informationer:

Oplæser: Jørgen Teytaud
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 5 timer og 30 minutter

Den forsvundne fuldmægtig: Handling

Romanen Den forsvundne fuldmægtig er skrevet af forfatteren Hans Scherfig, som også er en kunstner. Romanen Den forsvundne fuldmægtig blev i året 1938 udgivet for første gang.

Værket blev taget nogenlunde godt imod fra læsernes side, da den på grund af dens dybe forståelse for den menneskelige natur, fik individer til at stoppe op og tænke på deres egen tilværelse her i verden. Værket gik endda hen og blev så interessant for læserne, at de træffede en afgørelse om, at Den forsvundne fuldmægtig skulle filmatiseret i 1971.

Lyt til Den forsvundne fuldmægtig lydbog, og forstå hvorfor værket blev et dybdeborende værk hos læserne. Man kan med fordel lytte til Den forsvundne fuldmægtig lydbog gratis.

Selve værket havde Hans Scherfig ment som værende satire. I Den forsvundne fuldmægtig lydbog fornemmer læseren tydeligt, at det er satire. Det er satire af vanemenneskets afhængighed af den borgerlige tilværelses ide, om hvad velstand og disciplin er. Dette hører man gennem hovedpersonen, som er den hyppige borgerlige ide. Hovedpersonen hører under stereotypen, da han er en embedsmand med en kontortilværelse.

Den Forsvundne fuldmægtig lydbog er en fortælling om den statsansatte Teodor Amsted, en typisk fuldmægtig familiefar. Han forsøger at slippe ud af det regelmæssige samfund, som mange andre ligesom ham også har. Igennem sin flugt skildrer forfatteren Hans Scherfig Teodor Amsteds tid i naturen samt hvordan han trives der. Værket bærer derfor mange præg af forfatterens egen ideologi og holdninger. Lyt til Den forsvundne fuldmægtig lydbog gratis og hør selv lighederne.

Forfatteren holder af naturen i sine værker, og dette er et tilbagevendende tema. Ikke blot i hans tekster, men også i hans kunst. I flere litografier tegnes eksempelvis dyr i en jungle. Forfatteren var også kommunist. Han bringer sine egne holdninger ind i værkerne han skriver, blandt andet i satiren Den forsvundne fuldmægtig.

Om forfatteren: Hans Scherfig

Hans Christian Scherfig var født og opvokset i København, og han levede i årene fra 1905 til 1979. Han var sand dansk kunstner. Hans Scherfig var en dansk forfatter samt billedkunstner. Mest af alt er han kendt for sine malerier og litografier af dyr i junglen, og af sine skrevne værker Den forsvundne fuldmægtig, Det forsømte forår, Frydenholm og Idealister.

Forfatteren er også en tilhænger af den kommunistiske ideologi, og han er en kendt figur i det politiske billede i Danmark. Forfatteren var nemlig i mange år tilhænger af DKP, som var et dansk parti der blev stiftet ved navnet Danmarks Venstresocialistiske Parti. I 1920 ændrede dette navn til Danmarks Kommunistiske Parti.