Lydbøger » Den frivillige

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Den frivillige Lydbog

4.5/5

Forfatter: Jack Fairweather

lydbog og e-bog

Introduktion

Bliv en del af Den frivillige, der er skrevet af Jack Fairweather, og som bygger på virkelige hændelser under Anden Verdenskrig. I Den frivillige følger vi polakken, Witold Pilecki, der er blevet medlem af den polske modstandsbevægelse. Vores hovedperson i Den frivillige har en mission om at afdække de rædsler, som det nazistiske Tyskland stod bag under krigen.

Pileckis mission i Den frivillige lydbog fører til, at han beslutter sig for at afdække en koncentrationslejr indefra, hvorfra han vil starte et oprør. Dette fører ham til Auschwitz, hvor Pilecki hurtigt bliver klar over, at livet i koncentrationslejr er meget værre, end det blev forventet.

Lyt til Den frivillige lydbog gratis og hør denne dramatiske historie om Anden Verdenskrig.

Informationer:

Oplæser: Morten Rønnelund
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 10 timer og 26 minutter

Den frivillige: Handling

Den frivillige er navnet på en sand beretning, der handler om modstand, stolthed og heltemod. Helt specifikt handler Den frivillige lydbog om heltemod og modstand over for den ondskab, som nazismen bragte med sig til resten af verden under Anden Verdenskrig.

I begyndelsen af Den frivillige lydbog befinder vi os i 1940. Det er sommer, og Nazityskland har besat Polen. Den frivillige introducerer os til polakken ved navn Witold Pilecki, som er blevet medlem af den polske modstandsbevægelse. Pilecki og resten af modstandsbevægelsen er klar til at drage ud på en mission. Pilecki vil nemlig gerne afdække den frygtelige skæbne, der venter på atter tusindvis af mennesker i nazisternes koncentrationslejre.

Lyt til Den frivillige lydbog gratis og følg Pileckis mission om at rapportere nazisternes krigsforbrydelser. Dernæst har han et stærkt ønske om at kunne starte en revolution inden for lejrens mure. Dette skal ske ved, at han får organiseret modstand inde fra selve lejren. Første stop på Pileckis rejse mod modstand er Auschwitz, hvor han sætter sig for at blive interneret.

I starten af Den frivillige har Pilecki en idé om de grusomheder, som nazisterne udsætter folk for i koncentrationslejrene. Det er dog kun, da han selv bliver taget til fange og sendt til Auschwitz, at det går op for ham, hvor grufulde nazisternes planer inden for koncentrationslejrenes mure er.

Lyt til Den frivillige lydbog gratis og få del i den sande beretning om en mands forsøg på at gøre sit bedste til at afdække krigens rædsler og gøre en forskel.

Mediernes anmeldelser:

"Gribende mesterværk ". 6 ud af 6 stjerner

Jyllands-Posten

"Forrygende læsning ". 5 ud af 6 stjerner

Berlingske

Om forfatteren: Jack Fairweather

Jack Fairweather er forfatter til Den frivillige. Denne forfatter blev født i Wales i år 1978. Under invasionen af Irak i år 2003 var Fairweather krigskorrespondent. Han var leder af The Daily Telegraph i Bagdad. Det var også i Bagdad, at han mødte sin fremtidige kone, Christina Asquith, der arbejdede for New York Times.

Under sit arbejde som krigskorrespondent overlevede Fairweather forsøg på kidnapning og forsøg på selvmordsbobning. Senere afdækkede han også krigen i Afghanistan, hvilket resulterede ’British Press Award’ for arbejdet.

For Den frivillige, hvor vi følger den polske modstandskriger, modtog Jack Fairweather i 2019 en pris ved navn ’Costa Book Award’.