Lydbøger » Den gamle mand og havet

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Den gamle mand og havet Lydbog

4.1/5

Forfatter: Ernest Hemingway

lydbog og e-bog

Introduktion

Den gamle mand og havet er en af den type bøger, som langt de fleste enten har læst, eller hørt en smule om. Den er ikonisk i sin symbolisme, som skinner gennem den gamle fisker i historien. Det er en fortælling om den kamp, som mennesket på et eller andet tidspunkt skal gennemgå. Den kamp der er med til at afgøre menneskets overlevelse i verdenen på godt og ondt.

Den gamle mand og havet siges at være en af Hemingways mest berømte værker, og den klassiske historie kan blive ved med at stå sin tid, netop fordi symbolikken er så universal. For mange er historien om den stædige fisker blevet et symbol for sig selv.

Informationer:

Oplæser: Dan Schlosser
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 3 timer og 2 minutter

Den gamle mand og havet: Handling

Den gamle mand og havet lydbog er historien om den gamle mand, Santiago. Den ældre herre har levet et hårdt liv som fisker, men nu er han inde i en mørk periode. For at klare sig gennem sine dage, får han hjælp af den unge Manolin, der før i tiden arbejdede på Santiagos båd. Da vi møder Santiago og Manolin for første gang, er der gået 84 dage, hvor Santiago ikke har fanget en eneste fisk i Den gamle mand og havet lydbog gratis.

Han beslutter sig derfor for at sejle afsted med håbet om, at nu må tiden være inde til at lykken vender tilbage med mange fisk. Overraskende nok får han bid, men den store fisk er svær at trække i land. Det bliver begyndelsen på en lang kamp om at hive den kæmpe fisk i lang. Hver gang fisken trækker i linen, lader Santiago den løbe, og så snart fisken er stille igen, trækker han den mod land igen i Den gamle mand og havet lydbog.

Det virker som en uendelig kamp, men den gamle fisker nægter at give op, til trods for de mange sår han får på hænderne og smerterne i musklerne. Han har hverken mad eller vand, men han nægter at give op i Den gamle mand og havet lydbog gratis. Til sidst lykkedes det endelig for Santiago at hive den kæmpe fisk ombord i sin båd, og han sætter kursen tilbage mod land. Euforien over at have besejret havets bæst fortager sig hurtigt, da det går op for Santiago, at han ikke kan få synderligt meget for den sårede fisk i Den gamle mand og havet lydbog.

Om forfatteren: Ernest Hemingway

Den gamle mand og havet er en af de bøger fra Ernest Hemingway, som rigtig mange har læst. Den bliver ved med at være en klassiker for den symbolisme, der ligger i bogen og den gamle mands kamp med den store fisk. Santiagos fortælling er en som langt de fleste ældre mennesker kan genkende; når du nægter at give op mod naturens kræfter, og du stædigt bliver ved med at kæmpe.

Hemingway vandt både en Pulitzer- og en Nobelpris for historien om Den gamle mand og havet, og til den dag i dag er den stadig værd at læse. Det er ikke kampen om fisken, der er vigtig, det er alle overvejelserne i løbet af kampen, der værd at læse om.