Lydbøger » Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt Lydbog

4.8/5

Forfatter: Jonas Jonasson

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt er skrevet af forfatteren samt journalisten Jonas Jonasson. Romanen er et morsomt samt underholdende værk, både fra start til slut. Man kan med fordel få Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt lydbog gratis, og selv opleve hvordan værket fanger dig.

Hovedpersonen hedder Allan Karlsson, og han er lige fyldt 100 år. Han har derfor oplevet en del ting i sin livslange rejse gennem 1900-tallets større begivenheder. Det er dog på tide for Allan at komme på et plejehjem. Hans helbred fejler intet, men plejehjemmet er hans sidste stop på denne jord. Eller dette er hvad man havde troet.

Borgmesteren, personalet på plejehjemmet samt lokalavisen er samlet for at fejre fødselaren. Allan Karlsson gider dog ikke at deltage, og han kravler ud ad et vindue. Her begynder hans månedlange rejse gennem Sverige.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 57 minutter

Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt: Handling

Romanen Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt af den svenske forfatter Jonas Jonasson er et underholdende samt humoristisk værk. Man kan med fordel lytte til Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt lydbog, hvis man ønsker at have en overraskende samt morsom læseroplevelse. Man kan med fordel få Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt lydbog gratis.

Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt følger den svenske ældre mand Allan Karlsson. Allan Karlsson har haft et langt samt begivenhedsrigt liv, og han er nu havnet på et plejehjem. Dette fungerer som hans sidste hjem på denne jord. Men dette plejehjem er sandsynligvis ikke det sidste ophold for ham. Allan Karlssons helbred nægter nemlig at svækkes, og dette bliver hverken forbedret eller forværret. Han bliver nemlig 100 år.

I Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt lydbog hører man, at Allan Karlsson bliver 100 år. Dette skal tydeligvis fejres. Borgmesteren, hele personalet på plejehjemmet samt lokalavisen er samlet på plejehjemmet for at fejre ham. Dette gider hovedpersonen dog ikke at være med til. I Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt lydbog hører man, at Allan Karlsson ikke er interesseret i at fejre hans fødselsdag. Han beslutter sig for at kravle ud ad vinduet.

Få Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt lydbog gratis, og lyt til det eventyr, som Allan Karlsson oplever i Sverige på en enkel måned. Han kommer blandt andet i problemer med politiet og en bande. Han havde nemlig taget en mystisk kuffert med sig fra busstationen ved en fejl. Dette er dog ikke den eneste rejse man følger ham i, man hører nemlig også om hans livsrejse i det tyvende århundrede.

Om forfatteren: Jonas Jonasson

Jonas Jonasson er en svensk forfatter og tidligere journalist, som blandt andet står bag værket Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt. Jonas Jonasson blev døbt med navnet Pär-Ola Jonasson, men skiftede navn til Jonas Jonasson da han flyttede til Schweiz. Jonas Jonasson blev født i Växjö i Nordsverige i 1961.

Forfatteren færdiggjorde sine sprogstudier i Gøteborg, og begyndte efterfølgende sit arbejde som journalist. Han arbejdede som journalist for avisen Smålandsposten, efterfulgt af en årrække hos Expressen. Herefter stiftede han sit eget konsulentfirma og han var blandt andet med til at grundlægge mediegiganten OTW.

Efter 20 år i mediebranchen fik journalisten et sammenbrud. Han forlod sin arbejdsplads, solgte sine ejendomme i Sverige og flyttede til den italiensktalende Schweiziske by Ticino.