Lydbøger » Den inderste kerne

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Den inderste kerne Lydbog

5/5

Forfatter: Lotte Kaa Andersen

lydbog og e-bog

Introduktion

Bogen, Den inderste kerne, skrevet af Lotte Kaa Andersen, er en biografisk roman som handler om Inge Lehmann, som var en dansk jordskælvsforsker og matematiker. Hun var verdens første seismolog, og hun stødte af den grund på mange modbydelige mennesker, som ikke mente at hun havde en plads i den naturvidenskabelige verden.

Kvindelige forskere og videnskabsmænd var ikke så meget fremme dengang, så hun oplevede utrolig meget modstand fra det der føltes som en lukket herreklub. Men i 1950’erne blev hun inviteret til et forskningsprojekt i USA, og hendes forskning kom til at spille en kæmpe rolle for atomvåbenkapløbet mens Den Kolde Krig udspillede sig. For at høre mere om Inge Lehmann, kan du høre Den inderste kerne lydbog.

Informationer:

Oplæser: Iben Hjejle
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 25 minutter

Den inderste kerne: Handling

Den inderste kerne handler om forskeren Inge Lehmann, som var utrolig dygtig i sine fag, men hjemme i Danmark blev hende talent hverken værdsat eller anerkendt. Det var først da han var et godt stykke i 70-års-alderen at hendes arbejde begyndte at blive anerkendt. Den inderste kerne kommer altså helt tæt på Inge Lehmanns liv og drømme om at arbejde med hendes passion, nemlig videnskab. Man følger hendes liv, og mærker den modstand hun fik fra de danske akademikere. Hvis du har lyst til at høre mere, kan du lytte til Den inderste kerne lydbog gratis.

Bogen er en lidt sørgelig fortælling, da man som læser sidder tilbage med et ønske om, at hun havde modtaget støtten og anerkendelsen meget tidligere i livet, end da hun var i 70’erne, og højst sandsynligt ikke arbejdede med videnskab mere. Historien fortæller om den forfærdelige forskel der blev gjort på kønnene dengang. Man følger Inge Lehmanns mange nedturer, som også har paralleller til vores tid, nemlig det 20. århundrede.

Lotte Kaa Andersen formår at skrive en absolut fantastisk bog, hvor man virkelig kommer til at have følelserne ude på tøjet. Man kan ikke undgå at sætte sig i Inge Lehmanns sted, og den måde Lotte Kaa Andersen skriver på, giver læseren rig mulighed for at hoppe lige ind i Inge Lehmanns følelser og tanker. Man føler med hende, og sidder tilbage med en fornemmelse at uretfærdighed, da ingen ville tage hende seriøst da hun peakede i sin karriere. For at opleve denne sanselige fortælling, kan du lytte til Den inderste kerne lydbog gratis.

Om forfatteren: Lotte Kaa Andersen

Forfatteren bag Den inderste kerne er den danske forfatter Lotte Kaa Andersen, og mange af hendes bøger er skrevet med henblik på samtidsfortælling, hvor empatien spiller en kæmpe rolle. Hun har igennem sin karriere som forfatter været nomineret til lidt forskellige priser, blot et år efter hendes debut i 2014.

Udover karrieren som forfatter, så har Lotte Kaa Andersen også læst på Universitetet. Hun har en Cand.mag. i litteraturhistorie, og har også studeret medievidenskab. Så hun har en masse gode værktøjer som hjælper hende med at skrive bøger. Hendes store drøm tilbage i 1980’erne var faktisk at komme ind på forfatterskolen, men det endte med ikke at blive til noget, da hun var ude at rejse i et par år.