Lydbøger » Den Kroniske Uskyld

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Den Kroniske Uskyld Lydbog

4/5

Forfatter: Klaus Rifbjerg

lydbog og e-bog

Introduktion

Den Kroniske Uskyld bruges rigtig meget i undervisning i dansk i folkeskolerne samt på gymnasierne. Dog giver bogen et utroligt spændende indblik i forhold mellem mennesker, hvorfor bogen er interessant at læse for alle aldersgrupper. For nogle kan det dog være svært at sætte sig ned og læse en bog. Dette er grunden til, at gratis lydbøger har fået så meget succes de seneste år.

Lydbøger giver en unik mulighed for at komme igennem flere spændende bøger, end hvis man skulle læse dem fysisk. Der er en lang række af smarte lydbogtjenester og alle har gode og brugbare Apps, hvor du kan udforske deres udvalg af bøger. Hvis du ønsker at høre Den Kroniske Uskyld lydbog gratis, så skal blot følge anvisningerne her på siden. Herefter skal du oprette en bruger, hvorefter din gratis prøveperiode træder i kraft.

Informationer:

Oplæser: Paul Hüttel
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 7 timer og 6 minutter

Bogens handling

Den Kroniske Uskyld er et af Klaus Rifbjergs hovedværker og er i sandhed en klassiker i den danske litteratur. Bogen handler om teenageren Janus. Han er ikke populær dreng i klassen, men som alle andre, ønsker han at være dette. Han bliver venner med Tore fra hans klasse. Tore er både intelligent og køn og derudover har han en høj status i klassen. Janus begynder at blive mere accepteret i klassen, men dette skyldes kun hans venskab med Tore. Tore får en kæreste ved navn Helle, hvorfor Janus bliver tilsidesat. Janus ser dog stadig utroligt meget op til de to. Helle har en meget usympatisk og dominerende mor, som en dag vælger at forføre Tore. Dette resulterer i at Helle bliver så knust, at hun ender med at begå selvmord. Det går nu op for Janus, at alt ved Helle og Tore tydeligvis ikke var lige så godt, som han gik og troede.

Den Kroniske Uskyld lydbog beskriver i høj grad venskaber, som bliver til imens man er teenager. Derudover beskriver bogen magtbalancer, som er til stede i alle forhold, som mennesker har med hinanden. For mange mennesker synes andre bedre end en selv. Dette er dog et tema, som Klaus Rifbjerg tager op. Janus har i høj grad været blind i forhold til, hvordan Tore og Helle i virkeligheden er og han har sat dem op på en piedestal uden grund.