Lydbøger » Den sommer mændene forsvandt

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Den sommer mændene forsvandt Lydbog

4/5

Forfatter: Maria Helleberg

lydbog og e-bog

Introduktion

I Den sommer mændene forvandt af Maria Helleberg hører vi om Ingeborg. Ingeborg er 12 år gammel, og hun bor sammen med sin familie i Sønderjylland. Inden længe brydes den idylliske stemning, da der bryder krig ud. Denne krig udvikler sig senere til Første Verdenskrig. De unge mænd på egnen sendes i krig, og derfor oplever Ingeborg en sommer, der er helt uden mænd egnen.

Den sommer mændene forsvandt lydbog fortæller, at familierne er bange for, hvordan de nu skal overleve. De har nemlig været vant til, at mændene udførte det fysiske arbejde, og nu er der ingen til at gøre det. Lyt til Den sommer mændene forsvandt lydbog gratis og se, hvordan det udvikler sig.

Informationer:

Oplæser: Dianna Vangsaa
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 3 timer og 36 minutter

Den sommer mændene forsvandt: Handling

Da vi for første gang bliver en del af historien i Den sommer mændene forsvandt af Maria Helleberg, bliver vi introduceret til Ingeborg, der lige er fyldt 12 år. Det fortælles i Den sommer mændene forsvandt, at Ingeborg bor sammen med sin mor, far og storesøster, der hedder Dagmar, på en gård kaldet Egebøl i Søndejylland.

Den sommer mændene forsvandt lydbog fortæller, at der er voldelige optøjer i gang flere steder i Europa. Disse optøjer skulle senere vise sig at udvikle sig til det, som vi i dag kender som Første Verdenskrig. For en tid er Ingeborgs familie dog i sikkerhed i Sønderjylland, som det beskrives i Den sommer mændene forsvandt.

Familiens idylliske tilværelse ændrer sig dog en dag. Den sommer mændene forsvandt lydbog fortæller os, at faderen i løbet af sommeren pludselig må forlade egnen og drage i krig. Lyt til Den sommer mændene forsvandt lydbog gratis og hør om, hvordan faderen må drage i krig i den tyske hær sammen med de andre mænd på egnen.

Den sommer mændene forsvandt beskriver, at dette nu ændrer tilværelsen for alle familierne på egnen fuldstændigt. For hvordan skal de nu klare alt det arbejde på gården, som faderen tidligere havde stået for? Lyt til Den sommer mændene forsvandt lydbog og hør om, hvordan familien klarer dette.

Det fortælles i Den sommer mændene forsvandt, at Ingeborg har svært ved at forstå, hvad krig er, og hvorfor faderen ikke er der længere. Lyt til Den sommer mændene forsvandt og se, hvordan hun udvikler sig og forstår den verden, der omgiver hende.

Ingeborgs mor er ikke god til at fortælle, hvad det er der foregår, så derfor glæder Ingeborg sig til at komme i skole igen. For det kan jo være, at lærerinden kan forklare hende det hele.

Om forfatteren: Maria Helleberg

Den danske forfatter, Maria Helleberg, står bag Den sommer mændene forsvandt. Helleberg blev født i 1956, og det var i 1986, at hun debuterede. Siden debuten har Helleberg udgivet ikke mere end 80 forskellige bøger. De fleste af disse bøger kan bedst beskrives som romaner for voksne, men hun har også tidligere skrevet bøger for både børn og unge.

Det er karakteristisk for Hellebergs forfatterskab, at hendes værker handler om historiske begivenheder. Dette er også tilfældet for dette værk, der omhandler en vigtig begivenhed i den danske historie. På grund af sine bøger har Helleberg modtaget en række priser såsom LOs kulturpris i 1990 og Danske Bankslitteraturpris i 2010.