Lydbøger » Den stjålne vej

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Den stjålne vej Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anne-Cathrine Riebnitzsky

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Den stjålne vej er skrevet af Anne-Cathrine Riebnitzsky, som er sprogofficer samt forfatter. Romanen bygger på virkelige begivenheder. Forfatteren har nemlig været sprogofficer samt arbejdet hos Udenrigsministeriet i Afghanistan. Hun er også genkendt for sit humanitære arbejde med de kvinder i Afghanistan, som har været undertrykkede, som hun har hjulpet med at flygte. De oplevelser hun har haft i Afghanistan, har haft stor indflydelse på hendes forfatterskab.

Lyt til Den stjålne vej lydbog, og hør om de tre individer, som skæbnen bringer sammen under krigen i Afghanistan i 2008. Man introduceres til lærerinden Malika, en moderne kvinde i et traditionelt samfund, der er gift med Rahim, som har fået en ny hustru på 13 år. Man møder også gadedrengen Javeed, som voldtages ved et politicheckpoint, og ingeniøren Khan som fanges af Taleban.

Informationer:

Oplæser: Julie Fabricius
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 26 minutter

Den stjålne vej: Handling

Romanen Den stjålne vej er skrevet af forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky. Værket bygger på virkelige begivenheder. Forfatteren har været sprogofficer samt arbejdet for Udenrigsministeriet i Afghanistan som rådgiver. Hun er rost for sit humanitære arbejde med kvinder i Helmand-provinsen. Dette modtog hun en pris for. Hun har modtaget flere litterære priser, eksempelvis De Gyldne Laurbær. Hendes erfaring i hæren har haft en stor indflydelse for hendes værker. Eksempelvis romanen Den stjålne vej.

I Den stjålne vej lydbog hører man om ingeniøren Khan. En opgave ingeniøren havde fået var, at han skulle lægge asfalt mellem Gereshk og Kandahar. I Den stjålne vej lydbog hører man, at terrororganisationen Taleban tidligere har saboteret arbejdet med vejen. En uheldig dag er en gruppe fra Taleban på vejen, og de tager ingeniøren til fange. Khan er ikke i tvivl om hvad der nu vil ske for hans fremtid.

Lyt til Den stjålne vej lydbog, og find ud af hvad der sker med Khan. Man kan med fordel få Den stjålne vej lydbog gratis.

I Den stjålne vej introduceres man også til gadedrengen Javeed. Samme morgen Khan bliver taget til fange, bliver drengen voldtaget på et checkpoint af politiet. Han søger tilflugt i en have ved de store huse. Denne grund er ejet af Malika, der er en lærerinde, og hendes partner Rahim. Rahim er lige blevet gift igen med en pige, som kun er 13 år.

Malika er også fanget, men i et traditionelt samfund. Hun vælger at hjælpe gadedrengen til at opnå retfærdighed i det uduelige retssystem landet har.

I Den stjålne vej kæmper Malika mod det korrupte system. Den stjålne vej er derfor en fortælling om de tre individer, som skæbnen har bragt sammen under krigen i år 2008. Lyt til Den stjålne vej lydbog gratis for at høre mere om deres kamp.

Om forfatteren: Anne-Cathrine Riebnitzsky

Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky er født i 1974, og blev uddannet forfatter i 1998. Efter hun færdiggjorde uddannelsen på Forfatterskolen, begyndte hendes karriere i hæren. Her blev hun eksempelvis sprogofficer. Denne karriere har gavnet hende meget. Hun har blandt andet været soldat og arbejdet i Udenrigsministeriet i Afghanistan som en rådgiver. At hun benyttede sin tid i Afghanistan, kan tydeligt ses i Anne-Cathrine Riebnitzskys forfatterskab.

Forfatteren er også rost for sit humanitære arbejde med kvinder i en provins med krig i Afghanistan. Dette humanitære arbejde medvirkede til, at hun blandt andet modtog et legatet af Danmarks Kronprins.

I 2010 debuterede hun med sin bog om krig, med en specielt fokus på kvinder. Værket er dokumentarisk. Værket følger hendes udsendelser til Mellemøsten, og det urolige arbejde med de afghanske kvinder, som levede i en utryg situation. Værket er også nomineret til litterære priser.