Lydbøger » Den tavse patient

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Den tavse patient Lydbog

4.2/5

Forfatter: Alex Michaelides

lydbog og e-bog

Introduktion

Den tavse patient er en debutroman, som nærmest slår hul i væggen for at springe dig i øjnene. Den er så medrivende og nervepirrende, at du næsten ikke kan stoppe mellem kapitlerne.

Den tavse patient er historien om den tilsyneladende perfekte Alicia, den kendte kunstmaler. På overfladen har hun alt, hvad hjertet og samfundet kan begære af hende. På mange områder har hun det perfekte liv. Lige indtil hun ikke længere har det, da hun vælger at skyde sin mand på tæt hold.

Siden da har hun ikke ytret et ord, og det er en sag som Theo Faber ikke kan gå udenom i Den tavse patient.

Informationer:

Oplæser: Camilla Lau & Kenneth M. Christensen
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 8 timer

Den tavse patient: Handling

Den tavse patient lydbog starter ganske fredeligt og romantisk. Alicia Berenson levet et liv, som mange ville misunde. På mange områder har hun alt, hvad hjertet kan begære i flere områder af sit liv. Hendes karriere går godt, hun er anerkendt i kredsene, der køber og beundrer hendes mange kunstmalerier. Privatlivet er også godt, hvor hun er gift med en af de helt store og kendte modefotografer, som hun bor sammen med på en af Londons bedste adresser.

På overfladen ser alt ud til at være lige som det skal være i Den tavse patient lydbog gratis for Alicia. Men alt det ændrer sig med det samme en enkelt dag, hvor Alicia træffer en livsændrende beslutning. Da hendes mand, Gabriel, kommer hjem fra arbejde bliver han skudt af Alicia. Hun trykker på aftrækkeren ikke mindre end fem gange i hovedet på sin mand i Den tavse patient lydbog. Efterfølgende nægter hun at sige et eneste ord. Hvad der først var en tragedie, bliver nu forvandlet til et større mysterium. Selvfølgelig bliver offentligheden mere og mere interesseret, og pludselig sælges Alicias kunstværker for usandsynlige beløber i Den tavse patient lydbog gratis. Alt imens det forløber sig, er Alicia selv blevet gemt væk fra pressen og sladderen i det nordlige London på en sikringsanstalt, stadig uden at sige et ord.

Lige siden kriminalpsykolog Theo Faber hørte om Alicias historie, har han ventet på at få lov til at tale med hende. Men som han begynder sit arbejde, bliver han ledt mere og mere af en sti og en sandhed, som kan ende med at opsluge ham i Den tavse patient lydbog.

Om forfatteren: Alex Michaelides

Alex Michaelides debuterede med Den tavse patient tilbage i 2019, hvor den røg direkte ind på bestseller lister over hele verden. Den slog næsten alle rekorder, eftersom den fastholdt sin plads på bestsellerlisten i mere end et år, og blev solgt videre til tæt på 50 lande til oversættelse.

Den store succes har også medført, at filmrettighederne til Den tavse patient allerede er solgt til produktionsselskabet stiftet og ejet af Brad Pitt.

I 2021 udkom Alex Michaelides endelig med sin næste roman, Jomfruerne, som er endnu en medrivende thriller om mord og besættelser og græsk mytologi. 

Født og opvokset på Cypern har Michaelides senere fået sine uddannelser fra store skoler som Trinity College og Cambridge University.