Lydbøger » Det der skiller os

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Det der skiller os Lydbog

4.3/5

Forfatter: Brit Bennett

lydbog og e-bog

Introduktion

Bogen Det der skiller os, er en bog om at finde sin vej, jagten på det gode liv, ægte kærlighed og ikke mindst identitet. Romanen er et portræt af det amerikanske samfund fra 1950’erne – 1990’erne, hvor familierelationer, kærlighed og raceforskel spiller en kæmpe rolle. Hele bogen er skrevet med dyb empati, og der udforskes hvordan fortiden former os, og hvordan man enten holder fast eller slipper den.

Stella og Desiree Vignes er tvillinger, som vokser på i en sydstatsflække, som er befolket af sorte. Tilbage i 1950’erne blev de født til et liv uden de hvide privilegier vi kender til i dag. Da de bliver 16 år stikker de af sammen, da de ønsker at opnå et bedre liv. Efterhånden skiller både valg og skæbnen dem ad, og de lever til sidst vidt forskellige liv, væk fra hinanden. Hør Det der skiller os lydbog, og få en oplevelse.

Informationer:

Oplæser: Karin Rørbech
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 43 minutter

Det der skiller os: Handling

I Det der skiller os, hører man hvordan Desiree mange år senere, vender tilbage til barndomsbyen sammen med sin egen datter, hvor de skal leve livet som sort. Stella bruger derimod hendes lyse hud, som kan gå for at være hvis, til at finde bolig i Californien. Her ender hun med at leve som husmor, hvor hendes mand ikke kender noget til hendes ophav. Den datter de 2 får sammen kender heller ikke noget til hverken hendes mors ophav eller fortid, men det skal hurtigt vise sig, at datterens skæbne er forbundet med Desirees datters skæbne. Du kan lytte til Det der skiller os lydbog gratis, og hører mere om historien om de 2 tvillinger.

Selvom søstrene er adskilt af både kilometer og tidligere konflikter, så er søstrenes skæbner bundet sammen, og det skal vise sig at det samme gælder deres døtre.

Det der skiller os, er en medrivende roman, som undersøger den pris man er villig til at betale for et bedre liv, og hvordan til tider i den søgen kan komme til at leve som en anden. Det er en yderst velskrevet roman som kan få gåsehuden frem, når man hører fortællingen. Det er en ærlig og til tider barsk fortælling om hvordan det var, at leve som sort i USA tilbage i tiden, og man kan ikke undgå at sidde med en følelse af tristhed, når man finder ud af hvordan det var. Du kan lytte til Det der skiller os lydbog, og få lov til at opleve dette mesterværk i alt dens pragt.

Om forfatteren: Brit Bennett

Brit Bennett forfatterkarriere blev skabt af Det der skiller os, da den var hendes helt store gennembrud. Bogen er solgt til forlag i over 30 lande, den røg direkte til tops på New York Times’ bestsellerliste, og HBO har købt filmrettighederne, så man kan forvente en filmatisering i den nærmeste fremtid.

Michelle Obama har sagt at Det der skiller os, er en af hendes yndlingsbøger, så man ved at Brit Bennett har skrevet en god bog, når Michelle Obama roser den til skyerne. Bogen var derudover finalist til 2021 Women’s prize. Bogen er så velskrevet og så medrivende at New York Times placerede den på top 10 af de bedste bøger for 2020.