Lydbøger » Det du ikke vil vide

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Det du ikke vil vide Lydbog

4.1/5

Forfatter: Birgithe Kosovic

lydbog og e-bog

Introduktion

Det vil du ikke vide er lige dele et personligt opgør med fortiden for forfatter Birgithe Kosovic, og lige dele et indblik i en slægtshistorie. Hun kalder Det vil du ikke vide for en dokumentarroman, der skal være med til at hjælpe hende med at finde svar i fortiden. 

Det vil du ikke vide er med til at tegne et billede af Birgithe, der oplever sin barndom som en del af en dansk og jugoslavisk familie, hvorfor den til tider virkede halvfærdig på visse områder. Bogen er tiltænkt som Birgithes måde at forsøge at finde mening i hendes far beslutning, da han for seks år siden, traf et valg om at skære al kontakt til Birgithe og hendes bror.

Informationer:

Oplæser: Birgithe Kosovic
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 13 timer og 35 minutter

Det du ikke vil vide: Handling

Det vil du ikke vide lydbog er en undersøgende dokumentarroman, der går tilbage i tiden for at finde svar på det spørgsmål, der har plaget forfatter Birgithe Kosovic i de sidste seks år. For seks år siden traf hendes far en beslutning på vegne af Birgithe og hendes bror. Deres far afskar sig al kontakt med dem, men ingen af dem ved endnu hvorfor.

I Det vil du ikke vide lydbog gratis beslutter Birgithe sig for at forsøge at finde svar på det, og meget andet, som er med til at påvirke hendes liv i Danmark. For som en del af en familie, som kun er 50% dansk og 50% jugoslavisk, er der også mange andre spørgsmål, der melder sig på banen.

Birgithe begynder at undersøge sin familie og sin slægtshistorie, i et forsøg på at finde de rette svar, som hun længe har været på udkig efter. Samtidig dukker der nye spørgsmål op, som finder vej fra en evindelig demokratisk debat: Hvor hører jeg til?

Det vil du ikke vide lydbog gratis bliver således også til en slægtsfortælling om to familier, der står på hver sin side af Birgithe. Derfor bliver spørgsmålet om, hvor hun hører til også meget mere presserende. Er det egentligt et spørgsmål om en mislykket integration, eller ligger der mere bag?

Det vil du ikke vide lydbog stiller mange spørgsmål, og Birgithe gør virkelig sit bedste for at finde svar på dem alle sammen, men nogle spørgsmål er nemmere end andre at besvare. For Birgithe handler det i sidste ende altid om det samme; den ene person, der valgte hende fra, men som hun gang på gang bliver ved med at vælge til i Det vil du ikke vide lydbog.

Om forfatteren: Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic er som så mange andre forfattere uddannet journalist, og har også arbejdet som journalist i en del år både herhjemme i Danmark, men også i Norge. I 2010 udkom hun med sin første alvorlige debutroman, Det dobbelte land, som også vandt en række flotte priser. Det dobbelte land blev senere hen også oversat til serbisk, til del på grund af Kosovics egen baggrund.

Det du ikke vil vide er hendes første biografiske roman, der tager fat på hendes egen baggrund og stiller spørgsmålstegn ved den. Samtidig stiller hun spørgsmål til hele samfundet i en tid, hvor det handler om at finde de rette spørgsmål i et Danmark, som endnu ikke har alle svarene.