Lydbøger » Det første år

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Det første år Lydbog

3.8/5

Forfatter: Anne Sofie Kragh

lydbog og e-bog

Introduktion

Det første år er biografien om Mette Frederiksens første år som statsminister i Danmark. Bogen er skrevet af journalist og forfatter Anne Sofie Kragh, der står bag flere anerkendte politiske biografier og portrætter. Anne Sofie Kraghs portræt af Mette Frederik er blevet velmodtaget, og biografien har således fået seks stjerner i Jyllands-Posten, og Information har beskrevet den som ”medrivende og velskrevet”.

Det første år lydbog er til dig, der interesserer sig for politik, magt og Mette Frederiksen. Bogen giver et unikt indblik i et politisk år, der på mange måder endte med at blive meget andeledes, end de fleste havde forventet. Her på siden guider vi dig til, hvordan du kan komme til at lytte til Det første år lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Camille Qvistgaard Dyssel
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 7 timer og 15 minutter

Det første år: Handling

Det første år er Anne Sofie Kraghs reportage om Mette Frederiksens første år som statsminister. Som den eneste journalist har Anne Sofie Kragh haft adgang til statsministeren selv og hendes stab i Statsministeriet i løbet af et politisk år, som ingen kunne have forudset.

Det første år giver således et unikt og eksklusivt indblik bag kulisserne i Mette Frederiks første regeringsår. Da Mette Frederiksen i 2019 tiltræder som statsminister, var ambition, at udefrakommende begivenheder ikke skulle styre regeringen. Ingen kunne dog forudse, at vi under et år senere ville stå i den en krise, der af mange er blevet beskrevet som den værste siden 2. Verdenskrig.

I Det første år lydbog undersøger Anne Sofie Kragh de begivenheder, der var med til at forme den socialdemokratiske regerings første år. Coronakrisen har helt naturligt et stort fokus i bogen. Kragh tager os med ind i maskinrummet og fortæller, hvad der egentlig skete d. 11. marts 2020 – dagen, hvor Mette Frederiksen lukkede landet ned.

Gennem interviews med diverse embedsmænd, ministre og partiledere får Anne Sofie Kragh belyst de historiske begivenheder fra flere forskellige vinkler. Alt i alt er der tale om et nuanceret portræt af Mette Frederiksen, der i sit første år som statsminister er blevet kaldt alt lige fra magtfuldkommen til landsmoder.

Det første år lydbog er indtalt af Camille Quistgaard Dyssel og varer 7 timer og 15 minutter. Hvis vi har fanget din interesse, kan du lytte til Det første år lydbog gratis ved at følge anvisningerne her på siden. God lyttelyst!

Om forfatteren: Anne Sofie Kragh

Anne Sofie Kragh (f. 1972) er forfatteren bag biografien Det første år. Anne Sofie Kragh er uddannet journalist, men hun arbejder i dag både som forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har skrevet flere bøger om politik og magt, og hun står blandt andet bag biografien Fogh – Historien om en statsminister (2009).

I 2017 skrev hun bogen Statsministrene, der skildrer et møde på Marienborg mellem fem tidligere, danske statsministre. De fem statsministre er Poul Schlüter, Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Helle Thorning Schmidt og Lars Løkke Rasmussen. Det to dage lange møde blev desuden filmet til en tv-serie med samme navn. Serien kan stadig streames på DR’s hjemmeside.