Lydbøger » Det gamle guld

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Det gamle guld Lydbog

4.4/5

Forfatter: Morten Korch

lydbog og e-bog

Introduktion

Med Det gamle guld har Morten Korch skrevet en fortælling, der begynder i år 923. Her bliver vi for første gang introduceret til vikingehøvdingen, Vermund, der er gået i krig mod en nærtliggende stamme. Vermund køber for rigdom og magt, men han kæmper også for den kvinde, som han har fået et godt øje til.

Omkring tusind år senere foregår der en anden kamp på selvsamme jord, som Vermund kæmpede på tusind år forinden. Her er det Niels Stærke, der er kommet i dybe økonomiske problemer. Stærke kæmper for at få lov til at beholde familiens gamle gård ved navn Dybe. Lyt til Det gamle guld lydbog og find ud af, hvordan de to mænds historier flettes sammen.

Informationer:

Oplæser: Søren Elung Jensen
Sprog: Dansk
Kategori: Klassikere
Længde: 9 timer og 17 minutter

Det gamle guld: Handling

Det er den nu afdøde danske forfatter ved navn Morten Korch, der har skrevet Det gamle guld. Hvis du foretrækker at lytte til historier, så kan du i stedet give dig i kast med Det gamle guld lydbog gratis, der på dansk er oplæst af Søren Elung Jensen. Da Det gamle guld indledes, er året 923. Vi bliver i starten af Det gamle guld lydbog introduceret til vikingehøvdingen Vermund, der er i krig mod en anden stamme.

Lyt til Det gamle guld lydbog gratis og hør om, hvorfor de to stammer nu er i krig mod hinanden. Det fortælles i Det gamle guld, at Vermunds vikingeborg er beliggende på det, som vi i dag kender som Fyn. Lyt til Det gamle guld lydbog og hør om, hvordan Vermund og resten af stammen kæmper for sin konge, sit fædreland.

Det er dog ikke kun konge og fædreland, som Vermund kæmper for. Det fortælles nemlig i Det gamle guld, at Vermund har et godt øje til en kvinde, der hedder Helga. Inden længe fortælles det i Det gamle guld, at Vermund og Helga gifter sig, og nu har Vermund blot fået endnu mere at kæmpe for.

Omkring tusind år efter, at Vermund styrede Fyn, kæmper en ung landmand ved navn Niels Sværke for samme jord. Det fortælles dog i Det gamle guld, at det er noget andet, som Niels kæmper med. I Lyt til Det gamle guld lydbog gratis og hør om, hvordan Niels Stærke er kommet i økonomiske problemer og må kæmpe for at få lov til at beholde den gamle gård Dybe.

Lyt til Det gamle guld lydbog og find ud af, hvordan Vermund og Niels Stærkes historie bliver flettet sammen. Det gamle guld er en spændende fortælling om at kæmpe for det, som man holder af.

Om forfatteren: Morten Korch

Med Det gamle guld, der er skrevet af den nu afdøde danske forfatter Morten Korch, får du del i et af de klassiske værker fra den folkekære forfatter. Selvom det efterhånden er mange år siden, at Korch afgik ved døden, så bliver hans værker stadig nydt den dag i dag. Dette sker for eksempel i form af læsning af værker som ”Hammerprinssen” og ”Palle Jarmer”.

Det sker dog også gennem lydbøger som Det gamle guld lydbog og filmatisering af de klassiske værker. Efter forfatterens død anses filmatiseringen af mange af værkerne nu som en del af den danske filmskat, hvilket vidner om en stor popularitet.