Lydbøger » Det lykkelige Arabien

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Det lykkelige Arabien Lydbog

4.1/5

Forfatter: Thorkild Hansen

lydbog og e-bog

Introduktion

Det lykkelige Arabien er en medrivende fortælling om en rejse, der havde henblik på at bringe mere viden til verden, og som endte med at koste fem mennesker livet undervejs.

Det er historien om en ekspedition, der rejste afsted i 1761, og som syv år senere vendte hjem til Danmark med kun en af de rejsende. Det lykkelige Arabien er en fortælling om en rejse, der kommer til at præge hele Europas historie med videnskab, men også en lang række intriger, der trækker tråde gennem hele 1700-tallet.

Det lykkelige Arabien udkom første gang i 1962, og alligevel giver den et imponerende tidsbillede af 1700-tallets til tider hårde liv.

Informationer:

Oplæser: Peter Bollerslev
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 13 timer og 56 minutter

Det lykkelige Arabien: Handling

Året er 1761. Kong Frederik V har beordret en ekspedition sendt afsted til Mellemøsten, som også inkluderer Den arabiske halvø. Det er blot begyndelsen på fortællingen i Det lykkelige Arabien lydbog. Det er historien om de fem udvalgte videnskabsmænd og deres ene tjener, som tager afsted på en rejse, som ingen af dem havde nogen anelse om, hvordan ville udfolde sig.

Det lykkelige Arabien lydbog gratis beretter om en ekspedition, der ender med at vare syv år og koste fem menneskeliv undervejs. I løbet af ekspeditionen kunne de rejsende berette om oplevelser, som skulle ende med at vække stor opmærksomhed i resten af tidens Europa.

Ekspeditionen i Det lykkelige Arabien lydbog blev senere opkaldt efter den eneste overlevende, som vendte hjem til Danmark igen. Carsten Niebuhr var astronom, landmåler og eneste overlevende efter syv år i Mellemøsten.

Det lykkelige Arabien lydbog giver et imponerende tidsbillede af 1700-tallet fra denne rejse, der bød på intriger og fællesskaber på kryds og tværs. For det er ikke kun de fremmede lande, der vækker opsigt og nysgerrighed. Det er mindst lige så interessant at læse om det samarbejde, der opstår i løbet af ekspeditionen, som er ligeligt med til at tære på de oprindelige deltagere på ekspeditionen, på samme måde som de problemer, der opstår i deres tid i Orienten i Det lykkelige Arabien lydbog gratis.

Formålet med denne ekspedition var i første omgang at samle en masse viden om en lang række forhold, som på daværende tidspunkt stadig var meget ukendt. Der var masser af nyt plante- og dyreliv, som skulle nærstuderes for slet ikke at tale om alle de nye kulturer, der blev den nye hverdag for alle på ekspeditionen.

Om forfatteren: Thorkild Hansen

Selvom ekspeditionen foregår i 1761, var det først i 1962, at Det lykkelige Arabien udkom i bogform. Det er Thorkild Hansen, der har samlet de store mængder data om Niebuhr-ekspeditionen og samlet det til historien i Det lykkelige Arabien. 

Foruden Det lykkelige Arabien har Thorkild Hansen også skrevet trilogien om slaverne; Slavernes kyst, Slavernes øer og Slavernes skibe.

Det lykkelige Arabien fremhæver det faktum, at den eneste overlevende ikke var den højest stående af videnskabsmændene. Det var blot den landlige landmåler, som alligevel formåede at blive astronom, der kunne hjembringe store mængder af værdifuld viden til Danmark, som blev brugt i mange år efterfølgende.