Lydbøger » Det sidste gidsel

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Det sidste gidsel Lydbog

4.6/5

Forfatter: Ole Sønnichsen & Henrik Thomsen

lydbog og e-bog

Introduktion

I Det sidste gidsel lydbog kan du høre et eventyr. Sommeren 1990 er stille og roligt ved at blive til efterår. Iraks daværende præsident Saddam Hussein valgte at invadere Kuwait. Dette var årsagen til den globale krise, der ledte til Golfkrigen. I denne proces var mere end hundrede danske statsborgere ikke i stand til at rejse væk fra landet og holdt som gidsler.

Lyt med i Det sidste gidsel lydbog gratis, for at følge historien om hvordan Danmark arbejdede hårdt på at få danske gidsler i Kuwait tilbage til Danmark. Anker Jørgensen, tidligere statsminister for Danmark, repræsenterede Danmark i gidselforhandlingen for at sikre, at det lykkedes at få alle hjem i sikkerhed. Til slut var der kun diplomat, Mogens Pedersen, tilbage. For at befri Det sidste gidsel fra Danmark, tager udenrigsministeriet særlige metoder i brug og igangsætter det danske svar på Hamilton-bøgerne. I flugtpanen indgik en hvid stationcar og et pas udstedt til ingen andre end H.C. Andersen, og hundehvalpen Saddam – Redskaber der minder mest om en Olsenbanden film.

Informationer:

Oplæser: Flemming Enevold
Sprog: Dansk
Kategori: Historie
Længde: 11 timer og 44 minutter

Det sidste gidsel: Handling

Det sidste gidsel lydbog er et stærkt og enorm dramatisk værk, der tager dig til 90ernes Irak med Saddam Hussein som præsident. Der sker en hel masse i romanen; alt fra plyndringer til fængselsophold til flugtforsøg og falske pas. Der foregår en masse politiske forviklinger til denne tophemmelige flugtoperation for det sidste danske gidsel i Irak. Alt sammen lige inden Golfkrigens start.

Lyt til Det sidste gidsel lydbog for en utrolig spændende fortælling, der er baseret på en masse interviews med både de danske gidsler, deres familier, embedsmænd og andre involverede, er Det sidste gidsel ekstrem velskrevet.

Forfatterne Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen har lavet dybdegående research i alt fra officielle dokumenter og offentlige rapporter til gidsler og deres familiers private dagbøger og breve, samt avisartikler, pressemeddelelser og lign. Illustrationerne i værket er ligeledes private fotos.
Summa summarum, Det sidste gidsel er en fortælling så stærk, at virkeligheden overgår fantasien. Tidligere anmeldt og kaldt “en toptunet thriller fra den virkelige verden”, kan man ikke andet end at give et lyt til Det sidste gidsel lydbog gratis.

Værket inviterer os nemlig ind i et velskrevet eventyr om ikke blot politik, dramatik, spænding og, ja sågar, kærlighed, men er i høj grad også en fortælling til os læsere og lyttere om uventet heltemod, ukuelighed og sammenhold blandt en gruppe mennesker, som tilfældigvis er smidt sammen af skæbnen. Det sidste gidsel er formentlig den mest spændende beretning om helt almindelige mennesker i en dybt ualmindelig situation. Formentlig det mest James Bond relaterede værk i dansk litteratur.

Om forfatteren: Ole Sønnichsen & Henrik Thomsen

Det sidste gidsel har et stærkt team af journalistiske forfattere bag sig, nemlig Henrik Thomsen og Ole Sønnichsen.
Med mere end tyve års global erfaring, har journalist Henrik Thomsen blandt andet modtaget Cavlingprisen, Dagspressens Fonds Hæderspris og Laust Jensen-prisen for sin, ja, prisbelønnede journalistik. I årene 1990-91 bidrog Thomsen til at dække udviklingen i gidselsituationen under Golfkrigen i en detaljeret grad, der sjældent er set i dansk journalistik.

Journalist og forfatter Ole Sønnichsen har over årene udgivet mange fantastiske bøger, der hurtigt er strøget til tops på bestsellerlisterne. Genrerne er biografiske værker med historiske begivenheder som omdrejningspunkt. Ét af hans værker som mange læsere måske kender, er lydbogen “Rejsen til Amerika”.
Sammen har de to herrer begivet sig ud i at berette om månederne efter Iraks invasion og inden Golfkrigen.