Lydbøger » Dit kompetente barn

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Dit kompetente barn Lydbog

4.1/5

Forfatter: Jesper Juul

lydbog og e-bog

Introduktion

Siden sin oprindelige udgivelse i 1995 har Dit kompetente barn hjulpet alverdens forældre til at opdrage deres børn med nye metoder. Dit kompetente barn går imod gamle pædagogiske betragtninger og tager i stedet fat på, at det skal handle om relationen til dit barn. Det er denne relation, som Dit kompetente barn fokuserer på at styrke og udvikle, men uden at ændre på den til gavn for andre voksne.

Tanken bag de pædagogiske metoder i bogen er, at barnet er mere end i stand til at udvikle sig selv, og forældrene skal blot støtte i dette gennem den sunde relation til barnet.

Informationer:

Oplæser: Fie Hørby
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 7 timer og 39 minutter

Dit kompetente barn: Handling

Dit kompetente barn lydbog er den opdragelsesbog, som alle forældre bør læse på et eller andet tidspunkt. Det er bogen, der henvender til enhver forælder, som drømmer om at skabe og pleje de sunde og ikke mindst frugtbare relationer til deres børn uanset hvilken alder, de måtte være. Alle forældre kan med fordel læse bogen fra børnene er helt små. Men selv med unge teenagere i huset kan det være rart at blive genopfrisket i visse betragtninger fra Dit kompetente barn lydbog gratis.

Dit kompetente barn lydbog blev hurtigt en bestseller i sin tid, og det kommer sig af de konkrete betragtninger, som forfatteren Jesper Juul, præsenterede. Juul fremlagde det således, at alle børn er kompetente i deres sociale udvikling, og det gælder helt fra fødslen af. For forældrene handler det derfor blot om, at de skal støtte deres børn fra dag et i deres udvikling. I modsætning til andre pædagogiske tiltag fra tidligere, der har opfordret forældre til at opdrage deres børn på en sådan måde, at de samtidig ændrer på barnets naturlig udvikling.

Dit kompetente barn lydbog gratis tager fat på det forhold, der naturligt udvikler sig mellem barnet og dets forældre, og som hele tiden skal være ligeligt fordelt i relationen. Der skal være plads til gensidig og personlig integritet, som ikke mindst skal respekteres, men skal også tages alvorligt. Sidstnævnte gælder især for forældrene.

Siden Dit kompetente barn lydbog udkom i 1995, har den hjulpet rigtig mange forældre, fordi den netop gjorde op med deres egen opdragelse fra barnsben. Bogen tog fat på de pædagogiske forandringer, som vi alle bør være opmærksomme på.

Om forfatteren: Jesper Juul

Dit kompetente barn har siden 1995 hjulpet mere end 140.000 forældre i Danmark. Men det er ikke kun danskere, som kan blive klogere af Jesper Juuls betragtninger. Dit kompetente barn er også siden da blevet oversat til knap 10 sprog. En af grundene til bogens popularitet har uden tvivl været det opgør, den gjorde med fortidens metoder, når det gjaldt børneopdragelse og moderne pædagogik.

Foruden Dit kompetente barn har Juul også skrevet Førerulv, der handler om at kunne lede sin familie i den rette retning. Denne nye udgave har også et forord af Fie Hørby, som også har gjort op med gamle opdragelsestraditioner i sin bog, Drop opdragelsen.