Lydbøger » Divergent

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Divergent Lydbog

4.1/5

Forfatter: Veronica Roth

lydbog og e-bog

Introduktion

I Divergent lydbog hører man om den postapokalyptiske verden Tris lever i. I denne verden er alle delt op i fem faktioner. Faktionerne er baseret på personlighedstræk, eksempelvis at man er fredelig, ærlig og klog. Når de unge individer fylder 16 år udføres der en ceremoni, hvor de skal vælge hvilke af de fem faktioner de hører under. Dette valg beslutter deres skæbne, og valget kan aldrig ændres igen.

Forud for valget sættes de unge under nogle prøver. Disse prøver vejleder dem om faktionerne, og hvilke de bedst ville høre under. Tris er puritaner, som er de hjælpsomme individer. Hun ved at hun ikke vil forblive puritaner, men hun kan ikke beslutte sig for hvilket andet faktion hun vil høre under. Hun glæder sig derfor til svaret fra prøven, men hun får et svar, som sætter hendes liv i fare.

Lyt til Divergent lydbog gratis, og find ud af hvorfor.

Informationer:

Oplæser: Stine Duus Svendsen
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 10 timer og 49 minutter

Divergent: Handling

I Divergent lydbog hører man om en postapokalyptisk verden. I Divergent er deres verden delt op i fem grupper. Når man fylder 16 år skal man vælge, hvor man hører til. Dette er et meget vigtigt valg, som afholdes som en ceremoni. I Divergent lydbog finder man ud af hvorfor valget er vigtigt. Når man har valgt vil man nemlig aldrig have muligheden for at vende tilbage, og ens valg afgør derfor ens skæbne.

En af de fem kategorier man kan være en del af, som også kaldes faktioner, er ved navnet Puritaner. Disse individer er uselviske og de er meget hjælpsomme. Hovedpersonen ved navn Tris er født Puritaner. Hun ved dog allerede før hun fylder 16 at hun ikke vil forblive Puritaner. Lyt til Divergent lydbog gratis, og find ud af hvilket faktion hun vælger.

Problemet er dog, at hun heller ikke er sikker på hvilke af de fire andre faktioner hun hellere vil passe ind i. De fire andre faktioner er også baseret på hvordan man er som person. Så hun skal vælge om hun er fredelig, ærlig, klog eller frygtløs. I Divergent testes de unge mennesker før deres endelige beslutning, hvor det angives hvilke faktioner de statistisk set bedst ville kunne trives i.

Tris foretager disse undersøgelser og tests, og resultatet er chokerende. Hun bliver advaret, og får af vide at hun ikke må fortælle andre individer hvad der skete. Resultaterne fortæller de unge hvad de er, eksempelvis om de er ærlige, kloge, fredelige eller frygtløse. Tris er ingen af delene, hun er nemlig Divergent, og hun afviger derfor fra kategorierne. Hendes liv er derfor i fare, da der ikke findes noget mere farligt end at være Divergent.

Lyt til Divergent lydbog gratis, og find ud af hvad der sker med Tris.

Om forfatteren: Veronica Roth

Veronica Anne Roth er født i 1988, og hun er en amerikansk forfatter. Forfatteren Veronica Roth skriver romaner samt noveller. Kendt er hun fra sin debuttrilogi, som også er New York Times bestsellere, nemlig Divergent. Divergent består af Divergent 1: Afvigeren, Divergent 2: Oprøreren og Divergent 3: Fornyeren. Forfatteren har for sine værker modtaget nogle priser. Eksempelvis modtog ovennævnte trilogi Goodreads Choice Award i 2011, og i 2012 modtog den prisen for Best Young Adult Fantasy & Science Fiction.

Forfatteren påbegyndte sin karriere tidligt i sit liv. Første roman skrev hun mens hun var på hendes ferie i vinteren af det sidste år på Northwestern University. Allerede her fik hun succes, og hun gav tilladelse til at det blev publiceret. Publicering blev solgt i 2010. Romanen blev også filmatiseret, og disse rettigheder var solgt i 2011, før romanen overhovedet var blevet trykt.