Lydbøger » Dødvægt

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Dødvægt Lydbog

4.1/5

Forfatter: Elsebeth Egholm

lydbog og e-bog

Introduktion

I Dødvægt lydbog hører man om kæresteparret Dicte og Bo, som er taget til Middelhavet med en gruppe fotograferende elever. Her oplever de en stor og tragisk katastrofe. De vidner nemlig en båd med flygtninge fra Libyen, som er kæntret mellem Malta og søsterøen Gozo. Bos mønsterelev Natascha beslutter sig for at tage snesevis af billeder af de søsyge passagerer, men også af de livsløse kroppe i vandet. Til deres overraskelse ser de i bølgerne en livløs hvid ung kvinde.

Bo og Natascha forsvinder, så Dicte får hjælp af en lokal efterforsker ved navn Jack Spiteri, som hun falder for. De finder Nataschas lig på klipperne. De finder ud af, at hendes billeder af katastrofen er grunden. Den livløse hvide kvinde har nemlig en dobbeltgænger, som der blev taget et foto af på båden, fyldt med de dårligt tilpasse passagerer. Men hvem er de to identiske piger, og hvorfor skulle en af dem dø?

Informationer:

Oplæser: Karen Abrahamsen
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 11 timer og 42 minutter

Dødvægt: Handling

Romanen Dødvægt foregår i et uheldigt dårligt vejr i middelhavet, mere specifikt er det omkring Malta og øen Gozo. I Dødvægt lydbog hører læseren, at grundet en storm er en båd fyldt med flygtninge fra landet Libyen, kæntret ved Malta og Gozo. Lyt til Dødvægt lydbog gratis, og find ud af hvad der skete med flygtningebåden.

I Dødvægt lydbog hører man om kæresteparret Dicte og Bo som er rejst til Gozo, men de er ikke alene. De er i følgeskab med en gruppe fotograferende elever. I Dødvægt læser man, at de alle bliver tilskuere til tragedien. Mønstereleven Natasha, som Bo holdte af, har massivt travlt med at få taget billeder.

I Dødvægt læser man, at Natascha tager billeder af både passagererne i færgen, som havde det dårligt, og af de massevis af afrikanske individer, som lå livløse i havet. Til deres overraskelse lå der også en uventet person fra flygtningebåden. Liget af en yngre kvinde som var hvid, der lå i bølgerne blandt de andre livløse afrikanske mænd. For at høre hvorfor kvinden var på båden, kan man med fordel lytte til Dødvægt lydbog gratis.

I Dødvægt lydbog fortælles det, at Bo og Natascha forsvinder. Bos kæreste Dicte kontakter Jack Spiteri, der er lokal efterforsker. At de forsvandt sporløst blev kædet sammen med Nataschas billeder af katastrofen. En af passagerenes udseende er til forveksling magen til den døde kvinde i havets udseende. Nataschas lig bliver fundet på klipperne, men Bo er stadig væk.

Det store spørgsmål i Dødvægt er nu: Hvem er de to unge hvide piger, og hvorfor er de identiske? Det må have været vigtigt, da denne viden kostede Natascha livet.

Om forfatteren: Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm er en dansk forfatter samt journalist. Hun er født i Nyborg i 1960. Elsebeth Egholm studerede i Hasle Statsgymnasiet. Derefter læste hun musikvidenskab på Universitetet i Aarhus og på et musikkonservatorium på Jylland. Selv om musik var en stor interesse for Elsebeth Egholm, så besluttede hun sig for at ændre retningen for sin karriere. Hun begyndte at studere journalistik, og i 1980 fra Danmarks Journalisthøjskole blev hun journalist.

Efter endt uddannelse som journalist, blev hun redaktør for Berlingske Tidende.

Fra år 2000 har forfatteren dog koncentreret sig på at forfatte romaner. Forfatteren har skrevet to værker fra 2002, og med disse havde forfatteren skiftet hen til i krimigenren, specifikt med feministiske præg.