Lydbøger » Doktor Hansen har set sin sidste patient

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Doktor Hansen har set sin sidste patient Lydbog

4.1/5

Forfatter: Frederik Lindhardt, Michael Hejmadi & Andreas Pihl

lydbog og e-bog

Introduktion

Siden lægevidenskaben fik sin spæde start, har den været i konstant udvikling, og det gør sig også gældende i det 21. århundrede. Måske nu mere end nogensinde før. Det er godt på mange områder, mens andre områder kommer til at halte bagud. I Doktor Hansen har set sin sidste patient kigger to læger på områder, hvor det stadig kan forbedres og styrkes. 

Doktor Hansen har set sin sidste patient handler i bund og grund om den gode relation mellem læge og patient. Og som navnet antyder, bliver der tænkt tilbage på den folkevenlige læge fra hele Danmarks Matador som forbillede, når det gælder relationen mellem patient og læge.

Informationer:

Oplæser: Jesper Platz
Sprog: Dansk
Kategori: Personlig udvikling
Længde: 5 timer og 30 minutter

Doktor Hansen har set sin sidste patient: Handling

Doktor Hansen har set sin sidste patient lydbog er et inspirerende indblik og nærstudie af det moderne og danske sundhedsvæsen. Det danske sundhedsvæsen er på mange områder forud for sin tid, mens det på andre områder godt kan tåle at se tilbage i tiden. Mange forskere forudser, at hvis det danske sundhedsvæsen – som på nuværende tidspunkt har det rigtig godt – forsætter i samme bane, stagnerer det til en negativ tilstand. Ikke mindst for lægerne, som Doktor Hansen har set sin sidste patient lydbog gratis lægger vægt på.

Lægerne bliver konstant udfordret med de mange teknologiske moderniseringer, som ændrer på den dynamik og det forhold, der altid har været mellem læge og patient. I Doktor Hansen har set sin sidste patient lydbog tages der fat på det dilemma, at forholdet mellem læge og patient også kan komme til at lide under de udviklinger. Præmissen i Doktor Hansen har set sin sidste patient lydbog gratis handler om, at lægerne skal finde tilbage til den gode relation, som Doktor Hansen var eksemplarisk på i Matador.

Den gode patient-relation skal blot findes på nye præmisser for lægerne. I bogen argumenteres det for, at det blot handler om at bryde de teknologiske udviklinger korrekt til patientens gode. Det handler om at bruge teknologien til det, den er god til, og overlade lægen til at gøre det, som lægen er god til. 

Det handler selvfølgelig om, at lægen skal have tiden og muligheden for at kunne fordybe sig i relationen til sine patienter, hvilket Doktor Hansen har set sin sidste patient lydbog lægger stor vægt på.

Om forfatteren: Frederik Lindhardt, Michael Hejmadi & Andreas Pihl

Det er forfatter Frederik Lindhardt, som tidligere har skrevet bogen Samtalekur, der i fællesskab med lægerne Michael Hejmadi og Andreas Pihl har skrevet Doktor Hansen har set sin sidste patient. Pihl er desuden forsker, hvilket han bidrager med gennem hele bogen.

Hele bogen indeholder historier fra deres tid som praktiserende læger, og de kommer med solide bud på, hvordan sundhedsvæsenet kan udvikle sig, men også hvordan det bør udvikle sig.

De bakker stort op om at styrke sundhedsvæsenet til fordel for patienternes relation til lægerne.

Doktor Hansen har set sin sidste patient er en indsigtsrig bog, som de fleste danskere bør gøre sig selv den tjeneste at læse, alene for at få et indblik i udviklingen for det danske sundhedsvæsen.