Lydbøger » Don Quijote

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Don Quijote Lydbog

4.1/5

Forfatter: Miguel de Cervantes

lydbog og e-bog

Introduktion

I Don Quijote lydbog kan man høre den klassiske roman, som er skrevet af forfatteren fra Spanien Miguel de Cervantes. Værket er velkendt i Spanien, og er et klassisk litterært værk. Forfatteren har skrevet Don Quijote som en parodi mod romaner med genren omhandlende riddere, og værket er delt op i to bøger, med ti års forskel på udgivelsesdatoen.

Don Quijote af La Mancha er i følgeskab med sin stridshest Rosinante, men også den bondesnu Sancho Panza. Deres mål er at drage ud i den store, vilde verden og bekæmpe al ondskab samt magi. Ridderen Don Quijote af La Mancha er dog lidt udfordret, da hans fantasi kæmper imod ham. Han ender eksempelvis ud i drabelige kampe mod dyr og uskyldige forbipasserende.

Lyt til Don Quijote lydbog gratis for at høre om det vilde eventyr hovedpersonen går igennem.

Informationer:

Oplæser: Emil Rørbye
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 7 timer og 4 minutter

Don Quijote: Handling

Don Quijote lydbog er oprindeligt en roman, som er skrevet af en spansk forfatter ved navnet Miguel de Cervantes. Værket Don Quijote udkom i to forskellige dele med ti års forskel. Første bog udkom i året 1605 og anden bog udkom ti år efter. Don Quijote er desuden en af det mest klassiske og vellidte litterære værker inden for det spanske sprog.

Don Quijote er også oversat til mange forskellige sprog verden rundt. Den er blandt andet udkommet på dansk. Dette værk er stadig et hit i Danmark. Lyt til Don Quijote lydbog og forstå hvorfor dette klassiske litterære værk er så vellidt verden rundt, selv efter flere hundrede år. Man kan med fordel lytte til Don Quijote lydbog gratis.

Værket er en parodi på genren omhandlende ridderromaner. Hovedpersonen i romanen er herremanden ved navnet Don Quijote af La Mancha. La Mancha er et område i Spanien, som er syd for Madrid. Hovedpersonen er i sit følgeskab med sin magre stridshest kaldt Rosinante, og de rejser ud i den store verden. Han arbejder ikke helt alene. Han er i følgeskab med sin tro våbendrager Sancho Panza, som dog er bondesnu.

Ligesom de kendte riddere, så vil de tage kæmpe mod alverdens ondskab og magi. Dette gør ridderen Don Quijote af La Mancha på baggrund af en bondepige han er forelsket i, nemlig kvinden med navnet Dulcinea.

Ridderen oplever en del begivenheder på sine rejse, hvor hans fantasi leger onde lege med ham. Disse fantasier får ham viklet ind i nogle voldsomme kampe, blandt andet mod dyr, møller samt uskyldige forbipasserende. Resultatet ender altid uheldigt for ridderen. Dog er han ikke uintelligent, han er blot en idealist, og han lærer også vigtig visdom fra sig.

Lyt til Don Quijote lydbog gratis, og find ud af hvilke eventyr ridderen oplever.

Om forfatteren: Miguel de Cervantes

Miguel de Cervantes Saavedra levede fra 151547 til 1616, og han var en spansk forfatter. Forfatteren skrev både romaner, stykker til skuespil samt digte. Miguel de Cervantes er også kendt som El manco de Lepanto, men er mest af alt kendt for sin roman Don Quijote.

Miguel de Cervantes havde et vildt liv før han blev forfatter. Han deltog eksempelvis i den kristne armada mod tyrkerne. Den spanske armada var den spanske flåde. Her blev han såret i slaget ved Lepanto, derfor er han givet kælenavnet El manco de Lepanto. Fem år efter var han slave i Algier for maurerne, men senere fortsatte han sit arbejde for den spanske armada, hvor han rejste rundt i Spanien. Derefter blev han skatteopkræver og forfatter.