Lydbøger » Døren

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Døren Lydbog

4.1/5

Forfatter: Magda Szabó

lydbog og e-bog

Introduktion

Samtidsromanen Døren er skrevet af den meget populære forfatter fra Ungarn, nemlig forfatteren samt filologen Magda Szabó. Magda var en af de mest vellidte samt populære forfattere i Ungarns litterære historie, og hendes værker er nået frem til 40 lande.

Magda og Emerence er to kvinder, der er stik modsat. Både deres levemåde samt deres personlighed er i to forskellige poler, og de kunne ikke være mere anderledes. Der er dog noget ved dette, som tiltrækker de to individer til hinandens liv. Emerence begynder at arbejde for Magda, og hun kommer til at ændre en del i Magdas husholdning. Magda får succes på arbejdet, men dette får konsekvenser.

Informationer:

Oplæser: Karen Abrahamsen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 9 timer og 12 minutter

Døren: Handling

Den velkendte samt vellidte ungarske forfatter Magda Szabós har skrevet Døren, der er et klassisk værk der formår at efterlade alle læsere med en chokeret dog fornøjelig læseoplevelse. Døren foregår i et samfund, hvor ideologien kommunisme stadig har en stor indflydelse i dette land, som hovedpersonerne lever i. Lyt til Døren lydbog gratis, hvis du vil komme tættere på et dramatisk liv under kommunismens storhedstid.

Man introduceres i Døren lydbog for de centrale personer ved navnet Magda og Emerence. Man erfarer i Døren lydbog at disse to kvinder er gode venner, selv om de er meget forskellige individer, både personlighedsmæssigt men også livsstilsmæssigt.

I Døren lydbog hører man at den stærke personlighed Emerence er analfabet, og hun bor midt ude i intet. Hun er også meget mystisk samt forholder sig for sig selv. Hun bor nemlig i en lejlighed, hvor der ikke hyppigt kommer gæster på besøg. Faktisk må ingen træde ind ad døren til lejligheden, selv ikke hendes nærmeste.

Magda er det stik modsatte af Emerence. Magda er en veluddannet kvinde, der til dagligt arbejder som forfatter. Magda er desuden også gift med en akademiker.

Magda får behov for hjælp med at opretholde en fin husstand, så hun ansætter en husholderske. Magda ansætter Emerence, og hun bliver mere end blot en husholderske. Emerence begynder nemlig at få indflydelse på husholdningen, og hun overtager langsomt kontrollen. Magda finder husholdersken interessant, da hun i hele kvarteret er kendt for at være mystisk samt gådefuld. Emerence finder også forfatteren interessant, men hun retter ofte på hendes livsstil samt principper.

Magda har i en årrække arbejdet under skyggen af det kommunistiske styre i landet, og hun begynder at opnå gode resultater. Her træffer hun et valg, der får skæbnesvangre konsekvenser for de to kvinders forhold.

Om forfatteren: Magda Szabó

Magda Szabó var født i Ungarn i 1917, og hun døde som 90-årig i 2007. Magda Szabó var en ungarsk forfatter, der for sine unikke romaner efterlod alle internationale læsere samt anmeldere med en følelse af tilfredshed. Flere af hendes klassiske værker tilhører genren samtidsromaner, og hun er specielt kendt for romanen Døren. Man kan lytte til Døren lydbog gratis.

Forfatteren har desuden en doktorgrad i filologi, som tydeligt bemærkes i hendes værker.

Den ungarske forfatter er den mest omtalte i Ungarn, og hendes værker er oversat til over 30 adskillige sprog, og er udgivet i over 40 forskellige lande.