Lydbøger » Drengen i den stribede pyjamas

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Drengen i den stribede pyjamas Lydbog

4.4/5

Forfatter: John Boyne

lydbog og e-bog

Introduktion

Fortællingen om Bruno og hans venskab til drengen Shmuel er en både rørende og sørgelig fortælling om krigen og børns placering i denne. Hvis man ikke selv levede, da krigen stod på, kan det være rigtig svært at sætte sig ind i, hvordan det rent faktisk var. Ved at høre Drengen i den stribede pyjamas lydbog, får man et fængslende kig ind i krigen og de forfærdelige skæbner.

For at høre Drengen i den stribede pyjamas lydbog, skal du oprette et gratis medlemskab på en af de danske lydbogtjenester. Dette kan du gøre ved at følge anvisningerne her på siden. Herved vil du kunne oprette et medlemskab på en af de mest populære danske lydbogtjenester.

For at læse en anmeldelse af Mofibo, kan du klikke her. For at læse hvilke lydbøger du ellers kan høre på de danske lydbogstjenester, kan du klikke her.

Informationer:

Oplæser: Tobias Hertz
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 4 timer og 50 minutter

Bogens handling

Drengen i den stribede pyjamas handler om en dreng ved navn Bruno. Bruno er 9 år gammel og bor i Berlin imens, at 2. verdenskrig står på. Bruno er så lille, at han ikke ved ret meget om, hvad der egentlig foregår og han lever derfor i høj grad i lykkelig uvidenhed. Dette er selvom, at Brunos far er en højtrangerende soldat, der arbejder tæt med Hitler.

Familien får en dag besøg af en yderst vigtig gæst til middag. ”Fyren” er kommet for at forfremme Brunos far hvilket betyder, at familien skal flytte fra deres hjem i Berlin. Faren har nemlig fået arbejde ved en lejr. Bruno kalder lejren for ”Afsides”. I ”Afsides” er alt anderledes i forhold til, hvad Bruno er vant til. Bruno kan fra sit værelse se en masse mennesker, der alle går rundt i de samme stribede pyjamasser i en indhegning.

Der er ingen af dem udenfor indhegningen, der taler om indhegningen og menneskerne heri. Bruno er dog klar over, at det er et forbudt område for ham at begive sig ind i. Bruno føler sig alene og en dag, hvor Bruno har begivet sig ud på en forbudt udforskning i sin have, møder han drengen Shmuel. Shmuel er jøde og er lige så gammel som Bruno. De to knytter hurtigt et bånd og ingen af de to er bevidste om, at indhegningen er der for at skille undermenneskerne fra herrefolket.