Lydbøger » Du skylder ikke nogen at være smuk

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Du skylder ikke nogen at være smuk Lydbog

4.1/5

Forfatter: Florence Given

lydbog og e-bog

Introduktion

Du skylder ikke nogen at være smuk er den 22-årige britiske forfatter Florence Givens litterære debut. Bogen er oversat fra engelsk til dansk efter originaltitlen ”Women Don’t Owe You Pretty”. Den flotte og farverige udgivelse, der oven i købet er illustreret af forfatteren selv, er en lettilgængelig indføring i progressiv feminisme.

Du kan lytte til Du skylder ikke nogen at være smuk lydbog gratis, hvis du gerne vil vide mere om Florence Givens interessante budskab men ikke er den store læsehest selv. Florence Given er en kvinde med ben i næsen og masser af holdninger, og Du skylder ikke nogen at være smuk lydbog er for dig, der ikke er bange for at tage de vigtige, feministiske diskussioner.

Informationer:

Oplæser: Amalie Have
Sprog: Dansk
Kategori: Personlig udvikling
Længde: 5 timer og 6 minutter

Du skylder ikke nogen at være smuk: Handling

Du skylder ikke nogen at være smuk lydbog er Florence Givens litterære debut. Udgivelsen, der på dansk beløber sig på 232 sider, udforsker emner som kropsbilleder, de giftige skønhedsstandarder og identitetsopbygning i en verden, der, ifølge forfatteren, stadig er plaget af kvindehad og sexisme. Bogen er hurtigt blevet en bestseller, og den er strøget ind på listen over de bedst sælgende bøger i adskillige lande. Med udgangspunkt i sine personlige erfaringer tager Given læseren ved hånden og giver stof til eftertanke for enhver, stor som lille.

Det, der gør bogen så læseværdig, er den måde, som forfatteren formår at behandle sit tema på. Given formår at løfte sit tema og gør på denne måde emnet feminisme til et let og til tider endda sjovt tema. Krydret med sine personlige erfaringer og skønne illustrationer tager forfatteren os med på en rejse ind i den progressive feminismes verden. Temaer som samtykke, seksualitet, queerness og heteronormativitet er blot et udvalgt af de emner, som Given tematiserer i bogen. Forfatteren opfordrer blandt i bogen til at, at man

  • elsker og hader sexisme
  • tjekker sine privilegier
  • omprogrammerer den patriarkalske hjernevask

Du skylder ikke nogen at være smuk lydbog er altså den ultimative bog for enhver, der ønsker at stille spørgsmålstegn ved og udfordre de forældede forestillinger, som forfatteren mener, at patriarkatet er skyld i. Sæt dig godt til rette i den yndlingsstol, læn dig tilbage og lad dig rive med af Du skylder ikke nogen at være smuk lydbog gratis.

Om forfatteren: Florence Given

Florence Given (hun/hende) er en 22-årig britisk forfatter, illustrator, feminist, social aktivist og influencer. Hun er mest kendt for sin debutroman, Du skylder ikke nogen at være smuk (originaltitel: Women Don’t Owe You Pretty), der udkom i juni 2020 på forlaget Cassel. I november 2020 havde Du skylder ikke nogen at være smuk solgt mere end 100.000 eksemplarer på verdensplan. Bogen er blevet oversat til 11 sprog – herunder også dansk.

Florence Givens værk undersøger og konfronterer undertrykkende holdninger til kvinder og deres kroppe. Givens bruger desuden sin platform – herunder især Instagram – til at diskutere komplekse problemstillinger i forhold til emner som køn, seksualitet, race og samtykke.