Lydbøger » Dybt vand – en skandinavisk opklaring

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Dybt vand - en skandinavisk opklaring Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anne Mette Lundtofte

lydbog og e-bog

Introduktion

Sommeren 2017 er en, som de fleste vil huske af forskellige årsager. En af de mest grusomste forbrydelser blev begået i Dansk historie, hvilket Dybt vand – en skandinavisk opklaring nu gør op med i sin fortælling. Det er en historie om en ung journalist, Kim Wall, der pludselig bliver offer for et forfærdeligt drab af en mand, der formåede at snyde næsten hele landet, samt alle de personer, der trådte til for at hjælpe.

Dybt vand – en skandinavisk opklaring er historien om Kim Wall og den tragiske skæbne, der endte med at sætte punktum for hendes tid blandt venner og familie på grund af én mand.

Informationer:

Oplæser: Karin Rørbech
Sprog: Dansk
Kategori: Krimi
Længde: 4 timer og 4 minutter

Dybt vand - en skandinavisk opklaring: Handling

Dybt vand – en skandinavisk opklaring lydbog er en dokumentarisk fortælling om det drab, der var med til at ryste hele Danmark tilbage i sommeren 2017. Dengang det gik op for danskerne, hvilken horrible forbrydelse, der var blevet begået uden, at nogen i første omgang havde lagt mærke til det. Dybt vand lydbog tager læseren med tilbage til den dag i august, hvor en ubåd forsvandt fra Øresund med to passagerer, men kun vendte tilbage med en.

Baseret på dusinvis af interviews med mange af de personer, der meldte sig til at finde Kim Wall, og den efterfølgende officielle efterforskning, går Dybt vand lydbog gratis i bunden med, hvad der i virkeligheden skete, og som ikke slap ud til offentligheden i første omgang. De involverede dækker over alt lige fra politiet fra drabsafdelingen, til en håndfuld gymnasielærer, der var på dykkertur, og det kærestepar, der fandt mere end de havde regnet med på kysten af Amager, til folk, der var i kontakt med drabsmanden, få timer før drabet fandt sted.

Dybt vand – en skandinavisk opklaring lydbog gratis gør op med de mange forskellige vidnesbyrd for at sætte en fortælling sammen. Det er blevet til en gribende fortælling om det samarbejde, der hurtigt kom på benene mellem de svenske og danske myndigheder, som arbejdede på højtryk for at finde Kim Wall. Dybt vand lydbog lægger ikke skjul på, at det var den hurtige og dedikerede indsats for at få straffet gerningsmanden, der var med til at styrke folkets tillid til hinanden igen, selv efter at blive rystet så voldsomt.

Om forfatteren: Anne Mette Lundtofte

Forfatter Anne Mette Lundtofte har arbejdet som journalist i en lang årrække, hvor hun blandt andet arbejdede for Politiken, mens hun var bosat i New York. I løbet af sin tid som journalist for The New Yorker var hun en af de primære journalister, der skrev om sagen om Kim Wall og den efterfølgende retssag mod Peter Madsen. Med Dybt vand – en skandinavisk opklaring bygger hun videre på de opdagelser og vidnesbyrd, som dengang var med til at fælde dom over Madsen.

Dybt vand – en skandinavisk opklaring er dermed en afsluttende historie om en grufuld begivenhed, der rystede danskerne, men også bragte dem sammen på ny.