Lydbøger » Efter åndemaneren

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Efter åndemaneren Lydbog

4.1/5

Forfatter: Kim Leine

lydbog og e-bog

Introduktion

Efter åndemaneren er den tredje og sidste del i Grønlands-trilogien fra Kim Leine. Det er en overraskende dramatisk fortælling om de familiære forhold, der rører på sig i det grønlandske nord og tilbage til et København, der er en stik modsætning.

Efter åndemaneren er en historie om en familie, der blandes med både grønlændere og danskere, og deres konstante jagt efter en frihed, som for evigt befinder sig i horisonten.

Det er en historie, der har varet længe, om som nu endelige er på vej mod sin afslutning med de dramatiske begivenheder, der kommer til at udfolde sig i Efter åndemaneren.

Informationer:

Oplæser: Morten Thunbo
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 25 timer og 15 minutter

Efter åndemaneren: Handling

Efter åndemaneren lydbog tager læseren med tilbage til Vestgrønland. Året skriver 1883 og i den lille bygd, Sydprøven, er et brev på vej til at vende en families hverdag på hovedet. Hjemme i Danmark ligger en mand for døden, men han er ikke klar til at give slip på livet endnu. Ikke før han har gjort op med sine synder og bragt sandheden frem i lyset om den familie, han har efterladt sig hjemme i Grønland i Efter åndemaneren lydbog gratis.

Han sender derfor et brev til sin bror, Hanseeraq, der stadig bor oppe i Grønland. I det brev tømmer han sit hjerte for de løgne, der har ophobet sig, den skyld, der er har tynget ham og guld til hjælp. Som et sidste ønske beder han om, at hans søn Jens bliver sendt afsted til København i Efter åndemaneren lydbog.

Jens er ikke i tvivl, da de modtager brevet fra hans dødssyge far, og han gør straks klar til at rejse til København med det næste ledige skib. Tilbage i Sydprøven må han efterlade sin onkel, Hanseeraq, og sin kære kusine, Sara. De to befinder sig pludselig i en særdeles krævende familiekonflikt. Det ender med at skabe så store konflikter, at Sara flygter ud i den grønlandske vildmark i Efter åndemaneren lydbog gratis.

Tilbage er kun Hanseeraq, som også hjemsøges af personlige spøgelser. I et desperat forsøg på at slippe væk fra dem, beslutter han impulsivt at deltage i en farlig ekspedition til ukendte dele af Grønland. Men som resten af familien må indse, er det ikke nemt at flygte fra fortiden i Efter åndemaneren lydbog.

Om forfatteren: Kim Leine

Kim Leine har med Efter åndemaneren skrevet den dramatiske konklusion om en familie i Grønland, der ikke har haft det nemt. Leine har selv boet en årrække i Grønland, og det er unægtelig de år, der har givet ham inspirationen til at skrive sin Grønlands-trilogi. Den første bog Profeterne i evighedsjorden udkom første gang i 2012, og siden blev den efterfulgt af Rød mand/Sort mand. Nu er Leine endelig klar med den afsluttende fortælling i Efter åndemaneren.

Det er en roman om familier og fortiden, som alle forsøger at slippe fra, men som altid indhenter dem på de mest forfærdelige måder. For ingen kan undslippe den arv, der på magisk vis altid binder dem sammen.