Lydbøger » Eksil

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Eksil Lydbog

4.1/5

Forfatter: Jakob Ejersbo

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Eksil er skrevet af den afdøde danske forfatter Jakob Ejersbo. Romanen indgår i serien Afrika-trilogien og dette er del 1.

Eksil følger den femtenårige Samantha, der bor i Tanzania og snakker swahili. Her har hun boet siden hun var tre år gammel. Hun er en hvid engelsk pige, der føler sig malplaceret. Hun føler at alle omkring hende er hendes fjender og kæmper mod hende. Eksempelvis hendes forældre, undervisere samt venner.

Samantha føler at alle omkring hende ikke forstår hende, og hendes lyst til at udforske verdenen vokser. Denne lyst ender med at sætte Samantha i farlige situationer. Blandt andet bliver stoffer og alkohol en større og større del af hendes liv.

Samanthas omgangskreds er ikke hendes største modstander, men det er hende selv, der er den farlige modstander. Lyt til Eksil lydbog gratis og find ud af hvad der sker med hende.

Informationer:

Oplæser: Thure Lindhardt
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 29 minutter

Eksil: Handling

Romanen Eksil er skrevet af den afdøde danske forfatter samt journalist Jakob Ejersbo. Eksil følger den femtenårige teenager Samantha. I Eksil lydbog hører man om pigen Samantha, der føler at hun gør alt forkert. Dette er dog ikke samfundet eller hendes omgivelsers skyld, men dette er hendes eget valg. Samantha vælger nemlig selv at hun ikke vil gøre det rigtige, da dette er noget der forventes af hende. Hun vil ikke efterleve disse ordrer samt normer.

Man kan i Eksil lydbog høre, at Samantha synes hun er malplaceret. Hun føler ikke at hun er ens med hendes omgivelser. Dette skyldes blandt andet at hun er en britisk hvid ung pige, men hun har boet i Tanzania og taler swahili siden hun var tre år gammel. Man kan med fordel lytte til Eksil lydbog gratis for at høre mere om Samanthas situation.

I Eksil følger man hende vokse op. Som en typisk ung person, har hendes lyst til at udforske resten af verden også vokset. Hun leder efter noget i hendes tilværelse, der minder om hende selv. I Eksil lydbog hører man blandt andet, at hun er træt af at gå i skole. Hun er også træt af de voksne, hendes forældre og undervisere, da de ikke kan relatere og er uforstående.

Man hører desuden at de andre på hendes alder enten er overfladiske eller nogle drengerøve. Hun søger blot noget eller nogen, som hun kan få anerkendelse fra. Hun udfordrer uheldigvis alt og alle, og havner i farlige situationer. Eksempelvis begynder alkohol og stoffer at blive en stor del af hendes liv.

Undervisere, drengerøve og forældre er ikke hendes største fjende, men Samantha ender med at være sin egen værste modstander. Lyt til Eksil lydbog gratis, og find ud af hvad der sker med Samantha.

Om forfatteren: Jakob Ejersbo

Jakob Ejersbo var en dansk forfatter, der nåede at blive 40 år. Jakob Ejersbo nåede i sit forfatterskab at skrive diverse romaner samt noveller, hvor hans værk Nordkraft blev et at hans mest populære værker. Dette værk er fra 2002, og var hans start på en vild karriere. Romanen vandt i 2003 prisen De gyldne laurbær.

Jakob Ejersbo havde længe ønsket at blive forfatter, men han valgte at uddanne sig til noget andet. Drømmen om at blive forfatter blev i en kort tid sat på pause. Han havde læst journalistik. Med en ven udgav han debutromanen Fuga, og dette sparkede for alvor gang i hans karriere som forfatter. Han havde derefter skrevet en novellesamling, der efter flere afvisninger hos diverse forlag, blev godkendt hos Gyldendal. Værket hedder Superego, og er faldet i god jord hos læserne.