Lydbøger » En historie om mennesket

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

En historie om mennesket Lydbog

4.1/5

Forfatter: Rane Willerslev

lydbog og e-bog

Introduktion

En historie om mennesket er en fascinerende undersøgelse af, hvordan mennesket har udviklet sig siden tidernes morgen. Rane Willerslev ser nærmere på, hvordan urmenneskets dagligdag så ud til sammenligning med vores hverdag i det 21. århundrede, og hvordan forskellene har været med til at definere os som menneskeart.

En historie om mennesket er skrevet i fællesskab med fire andre forskere, og tilsammen har de lavet udførlige undersøgelser, der viser, at mennesket ikke bør splitte sin personlighed, som den ellers er blevet i løbet af de sidste tusinde år. I stedet bør mennesket omfavne enhver side af, hvad det vil sige at være menneske, både når det gælder hårdt arbejde, men især også når det gælder leg.

Informationer:

Oplæser: Benjamin Hasselflug
Sprog: Dansk
Kategori: Personlig udvikling
Længde: 5 timer og 1 minut

En historie om mennesket: Handling

En historie om mennesket lydbog kigger nærmere på, hvordan urmennesket var i sin tid, og hvordan menneskearten dengang var i stand til at kombinere fantasiens lege med det praktiske arbejde. Urmennesket så ingen adskillelse mellem bue og pil eller øl og tegninger. Det er en del af præmissen bag En historie om mennesket lydbog gratis, at vi skal se nærmere på den del af vores menneskelige udvikling, og generobre legen i hverdagen.

Da den moderne verden fandt sin vej til hverdagen, skete der en splittelse i menneskets tilgang til livet. Pludselig blev der en opdeling mellem leg og arbejde, hvor sidstnævnte blev ophøjet til at være det vigtigste, der skulle være med til at sikre menneskeartens overlevelse. Legen blev i mellemtiden betragtet som tidsspilde, hvilket vi nu kan se tilbage på som en fejl i En historie om mennesket lydbog. For i kampen for at overleve finder vi ikke altid meningen med vores tilværelse i livet. Den er derimod mere til stede i legen.

Sammen med tre videnskabsmænd, der alle arbejder for Nationalmuseet, har forfatter Rane Willerslev gået i dybden med udviklingshistorien for menneskearten for at se nærmere på, hvad meningen med livet er for os som mennesker.

I En historie om mennesket lydbog gratis bliver læseren ført tilbage i tiden for millioner af år siden, hvor menneskeslægten så sin oprindelse. Gennem tiden kan læseren følge med i den udviklingsrevolution, der ændrede hele menneskeheden. I starten var vi eventyrlystne, der jagtede og samlede for ren og skær overlevelse. Det ændrede sig til at blive pligtopfyldende agerbrugere, der fandt måder at udnytte naturen til egen fordel. Der skete dermed en splittelse af mennesket, som stadig påvirker os den dag i dag som beskrevet i En historie om mennesket lydbog.

Om forfatteren: Rane Willerslev

En historie om mennesket er skrevet af Rane Willerslev, der er antropolog og har i flere år arbejdet med menneskets udvikling. Han har skrevet flere bøger om menneskets historie, såsom Danmark før os, men denne gang ser han specifikt nærmere på en forandring, der stadig præger, hvordan vi lever vores liv i dag.

Det legende menneske som fortiden har mange beviser om, findes ikke i samme grad den dag i dag, fordi det arbejdende menneske fik overtaget og dermed også stor indflydelse på den måde, vi stadig lever i dag.

Sammen med de tre andre forskere har Willerslev sat sig for at bevise, at vi stadig har behov for legen i vores hverdag, som de skriver om i En historie om mennesket.