Lydbøger » En skidt knægt

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

En skidt knægt Lydbog

4.1/5

Forfatter: Henning Jensen

lydbog og e-bog

Introduktion

Henning Jensen skrev først Gennem glasvæggen, hvor han gav et hudløst og skamløst indblik i en verden og en depression, der var tæt på at tage livet af ham. Nu er han klar med En skidt knægt, hvor han ser tilbage på en barndom, der på ingen måde var nem for ham. 

Henning Jensen er ærlig fra start til slut, og den ærlighed rammer alle, endda også ham selv.  En skidt knægt er en gribende fortælling om en barndom og et forhold til sine forældre, der er forskruet, og hvor psykiske ar udfolder sig på kryds og tværs. En skidt knægt er en ærlig bog, som ikke nødvendigvis er for sarte sjæle.

Informationer:

Oplæser: Flemming Enevold
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 8 timer og 8 minutter

En skidt knægt: Handling

En skidt knægt lydbog er Henning Jensens ærlige fortælling om sin barndom, der blev præget forholdsvis negativt af sit forhold til sin mor. I mange henseender var det nødvendigt for Hennings mor at være ude af billedet, før Henning for alvor selv kunne leve livet. Det var ikke nemt at være barn for Henning i det hjem, hvor forældre ikke kan enes, og det ene barn bliver formidler mellem dem begge i En skidt knægt lydbog gratis.

Henning Jensen beskriver ærligt, hvordan han ofte endte med at være stikirenddreng mellem sine forældre, mens de forsøgte at finde hver deres plads i en personlig kamp. Og hvordan Henning som ganske lille dreng blev ekstremt tynget af sin mors skam. Og hvordan Henning ofte blev forsømt i kampen mellem sine forældre, og han blev dehydreret for selvværd i En skidt knægt lydbog. Men selvom morens skam overføres til sønnen, bliver hendes ambitioner for selvsamme søn ikke det mindre. De påvirker deres forhold så voldsomt, at hun afskærer kontakten til faren og dennes kærlighed.

De læsere, der allerede har læst Gennem glasvæggen, vil kunne genkende den samme kraft i sproget i En skidt knægt lydbog gratis, som Henning Jensen ikke har lagt fra sig. Det er et helt unikt sprog, der på alle områder er så hudløst ærligt, at han formår at beskrive en barndom, der på mange mærkværdige områder skal hjælpe til at forstå de mangler, vi opdager som voksne.

Ærligheden skinner gennem hele En skidt knægt lydbog, og den skyr ikke tilbage for nogen som helst, end ikke Henning Jensen selv, idet han forsøger at danne et billede af sine komplekse forældre.

Om forfatteren: Henning Jensen

Henning Jensen er for mange mest af alt kendt fra sine mange roller på de skrå brædder. Det er de færreste, der ved, hvor hårdt han har haft det i livet, men det bliver lagt frem til offentlige skue nu. Først i Gennem glasvæggen og nu i En skidt knægt. Begge fortællinger skildrer et liv, som på ingen måde var nemt, men som Henning Jensen alligevel formåede at kæmpe sig om på den anden side af.

Depression har fyldt meget i Henning Jensens liv, og efter at kæmpe med flere omgange af denne sygdom og endelig søge hjælp for det, er det en del af hans liv, som han i dag holder større foredrag om.