Lydbøger » Enden på historien

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Enden på historien Lydbog

4/5

Forfatter: Jan Guillou

lydbog og e-bog

Introduktion

Er du klar til afslutningen på den populære historie om det 20. århundrede, som Jan Guillou satte i gang? Enden på historien er nemlig ankommet, og i det 10. bind i rækken får vi nu den længe ventede afslutning. Familien Lauritzen er tilbage, og Enden på historien fokuserer nu på den tredje generation. Onkel Harald spiller dog igen en nøglerolle.

Lyt til Enden på historien lydbog og find ud af, hvordan familien klarer sig, og om fortidens skeletter forbliver i skabet, eller om det hele kommer frem. Se om Onkel Harald formår at omlægge sit liv, eller om ønsket om hurtige penge tager over.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 14 timer og 2 minutter

Enden på historien: Handling

Enden på historien er, som navnet indikerer, afslutningen på en bestemt historie. Men hvad er det for en historie, som forfatteren Jan Guillou har beskæftiget sig med? Den omtalte historie er afslutningen på Guillous imponerende værk omkring det tyvende århundrede. Serien afsluttes med Enden på historie som det 10. bind, da hvert af værkerne dækker over ti år.

Vi følger i Enden på historien lydbog stadig historien om familien Lauritzen, der efterhånden er blevet til et rigt og magtfult et dynasti. Familien er gået fra at være en fattig fiskerfamilie til senere at skabe rigdom ved ejendomsspekulation og i byggebranchen, men de har senere mistet en stor del af af det igen.

I 90’erne, som Enden på historien dækker over, er det den tredje generation, som vi følger. Onkel Harald spiller dog også en væsentlig rolle, og Enden på historien lydbog begynder med et dagbogsuddrag fra netop Harald. Her lærer vi, at den tidligere nazist nu er rejst tilbage til Sverige efter sin færd i Argentina efter Anden Verdenskrig.

Onkel Harald er i besiddelse af papirer, der beviser, at familien ejer gode adresser forskellige steder i Tyskland, og efter Anden Verdenskrig har de krav på en form for erstatning. Selvomen nazismen ses som en skamplet hos familien, så er der alligevel tale om mange penge, og derfor er Harald interesseret.

Generelt kan det siges om Enden på historien, at fortællingen er fortalt på en levende måde. Lyt derfor til Enden på historien lydbog gratis og bliv en del af den spændingsfyldte fortælling, som Jan Guillou har skabt til os.

Mediernes anmeldelser:

"Et flot punktum for Guillous lange slægts- og sekelsaga ... Skæve udfald mod dette og hint er det bedste ved Jan Guillous historiske romaner om opstigning og nedtur for svensk foretagsomhed og, snobberi og fordomme. Tak for turen i rutsjebanen. Hvor enden på historien blev til besk og bedste slutning." 5 ud af 6 stjerner

Politiken

"Både dette bind og det samlede værk om gadedrengen Guillous genskabte århundrede er et vedkommende, underholdende og imponerende bidrag til vores fælles historiefortælling." 4 ud af 6 stjerner

Berlingske

Om forfatteren: Jan Guillou

Jan Guillou er en forfatter og journalist fra Sverige, der blandt andet står bag Enden på historien. Hans forfatterskab byder på mere end 50 forskellige titler. Det store antal titler gør det også muligt for forfatteren at bevæge sig fra genre til genre. Derfor ses også titler fra kostskolelivet, middelalderlige romaner og selvbiografier.

Guillou kom for første gang i mediernes søgelys, da han sammen med kollegaen Peter Bratt afslørede, at den svenske regering overvågede venstreradikale svenskere. Uden for Sveriges grænser er Guillou mest kendt for serien af bøger omkring Carl Hamilton, der blandt andet er filmatiseret i Danmark og Norge. Nu til dags omtales Guillou mest for Enden på historien.

Lyt til Enden på historien gratis og dyk ned i det 10. bind i serien.