Lydbøger » Engle dør aldrig

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Engle dør aldrig Lydbog

4.4/5

Forfatter: Carsten Norton

lydbog og e-bog

Introduktion

Engle dør aldrig er den uofficielle historie om den rockerklub, der har siddet i spidsen af det danske rockermiljø i mere end fire årtier. Det famøse rygmærke har flere forskellige betydninger for folk alt efter, hvem man spørger. I Engle dør aldrig får læseren et indblik i den verden, hvor kraniet med vinger bliver sat over alt andet.

Det er en dokumentarisk beretning, der tager sit udgangspunkt i udførlige dokumenter fra politiets arkiver samt en lang række indsamlet materiale fra folk, der har haft den ene eller anden forbindelse til Hells Angels i løbet af de mange år, de har haft et hjem her i Danmark.

Informationer:

Oplæser: Thomas Bang
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 10 timer og 10 minutter

Engle dør aldrig: Handling

Engle dør aldrig lydbog er den første samlede historie, om den rockerklub – eller rockerfamilie, alt efter hvem man spørger -, der for første gang satte sine spor i Danmark tilbage i 1981. Siden da har rockerklubben fået et ry, som ingen andre klubber har, og de har været det dominerende rockerklub i rockermiljøet lige siden. Med Engle dør aldrig lydbog gratis får læseren et enestående indblik i den verden, som normalt kun er for indviede medlemmer. Det er et indblik til en verden, hvor samfundets regler er tilsidesat for klubbens egne regler.

Alt efter hvem man spørger i Engle dør aldrig lydbog, vil betydningen af kraniet med vinger være vidt forskelligt. For de udvalgte i rockermiljøet står kraniet for den frihed og det broderskab, der følger med medlemskabet, så snart de sidder på en motorcykel. Men for størstedelen af resten af Danmark er det en repræsentation af vold, narko og ikke mindst diverse former for ødelæggelse, som det bliver berettet i Engle dør aldrig lydbog.

Det er ikke kun i Danmark, at Hells Angels er den altdominerende rockerklub. I resten af verden har de også overtaget, siden de blev oprettet i Californien i tiden efter Anden Verdenskrig. Siden da er rockerklubben blevet dramatiseret i diverse medier, og i langt de fleste lande rundt i verden er de stemplet som kriminelle.

Engle dør aldrig lydbog gratis er en dokumentarisk fortælling om Hells Angels i Danmark, hvor der med hjælp fra adskillige kildematerialer bliver tegnet et portræt af en klub, der har opsat sine egne regler udenfor resten af samfundet.

Om forfatteren: Carsten Norton

Engle dør aldrig er det første at to bind, der skal fortælle historien om Danmarks Hells Angels. Forfatter Carsten Norton har tidligere skrevet bøger om True Crime og rockermiljøet, blandt andet titlen Bad Standing. Med Engle dør aldrig afdækker han årene 1957 til 1997, hvor han ved hjælp af statens mange arkiver og en lang række beretninger fra folk, der har haft noget af gøre med Hells Angels, fortæller om de spæde år i Danmark.

Norton afdækker, hvordan rockermiljøet begyndte i Danmark, hvordan det udviklede sig og til hvordan det ser ud den dag i dag. Det er et imponerende indblik i en verden, hvor medlemmer ikke er bange for at betale med år af deres liv i fængsel for det berygtede rygmærke.