Lydbøger » Et år med magisk tænkning

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Et år med magisk tænkning Lydbog

4.1/5

Forfatter: Joan Didion

lydbog og e-bog

Introduktion

Et år med magisk tænkning er en gribende fortælling om, hvordan dit liv kan ændre sig på et splitsekund. Det var præcis, hvad der skete for Joan Didion, da hun mistede sin mand til et hjertetilfælde, som ingen af dem havde set komme.

Det bliver starten på et år, der ender med at vende Joans verden på hovedet, og stille spørgsmål ved alt, hun troede, hun vidste om livet. For samtidig med at skulle kæmpe med sorgen over at miste sin mand gennem mere end 40 år, måtte hun også se til, mens hendes datter blev syg gang på gang. Et år med magisk tænkning er Joans måde at håndtere et liv, som pludselig bliver fyldt med sorg.

Informationer:

Oplæser: Christine la Cour
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 7 minutter

Et år med magisk tænkning: Handling

Et år med magisk tænkning lydbog er den sande historie om Joan Didion, og hvordan hendes liv ændrede sig på en enkelt aften. Optakten til den aften, der skulle vende op og ned på Joans liv, begyndte, da Joan og Johns datter blev syg. I starten så det ud til blot at være en slem gang influenza. Det udviklede sig hurtigt til at være en lungebetændelse, som senere sendte datteren i septisk chok i Et år med magisk tænkning lydbog gratis.

For at redde datterens liv blev hun lagt i falsk koma, hvor de kunne tilkoble hende diverse maskiner, som endte med at holde hende i live. Lettet over at deres datter nok skulle komme sig, kunne begge forældre slappe af. I dagene mellem jul og nytår i 2003 besøger de deres datter, og samme aften ved middagsbordet falder John om af et hjertetilfælde. Han er død på stedet og Joan kan intet stille op i Et år med magisk tænkning lydbog.

På få sekunder endte det ægteskab, som Joan og John havde haft i mere end 40 år, og Joan stod tilbage med en sorg og en syg datter. Fire uger senere vågnede datteren og var tilsyneladende rask igen. Men efter kun to måneder var den gal igen, og datteren måtte indlægges til en seks timer lang hjerneoperation for at redde hende fra en kæmpemæssig hjerneblødning.

Et år med magisk tænkning lydbog gratis blev Joans Didions måde at finde tilbage til livet, når hver dag var en påmindelse om de mennesker, hun havde mistet, eller var tæt på at miste.

Om forfatteren: Joan Didion

Joan er født i Californien, men boede i New York City frem til sin død i december 2021. Ud over Et år med magisk tænkning har hun skrevet en håndfuld andre romaner og essays, som alle sammen udforsker den amerikanske morals forfald og det kulturelle kaos, som verden er kastet ud i. 

Mange af hendes værker er også kraftigt præget af angst, hvilket især må siges at være tilfældet med Et år med magisk tænkning.

Det er endnu kun ca. halvdelen af Joan Didions værker, der er oversat til dansk. Men ud over Et år med magisk tænkning lydbog, kan du læse Blå timer eller Intet glæder.