Lydbøger » Et sted kaldet frihed

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Et sted kaldet frihed Lydbog

4.3/5

Forfatter: Ken Follett

lydbog og e-bog

Introduktion

På George Jamissons gods i Skotland, levede minearbejderne som slaver. Når der blev født drenge, blev de lovet væk som sikret arbejdskraft i minerne, og de nåede typisk ikke at leve et langt liv. Hvis nogle af dem valgte at gøre oprør, lærte de den brutale lektie, ved at få en jernbøjle om halsen.

En af slaverne, Mack McAsh, havde et halsbånd hvorpå der stod: “Denne mand tilhører sir George Jamisson af Fife”, men Mack vil under ingen omstændigheder leve det korte liv som slave. Derfor beslutter han sig for at stikke af, og flugten går til London, hvor han finder job som kulslæber.
Det er dog ikke længe han kan undgå Sir George, og Mack bliver sat på et skib, med kurs mod Amerika, og han bliver holdt fast med fodlænker.
For at høre mere, kan du lytte til Et sted kaldet frihed lydbog.

Informationer:

Oplæser: Lars Attermann
Sprog: Dansk
Kategori: Thriller
Længde: 13 timer og 21 minutter

Et sted kaldet frihed: Handling

Et sted kaldet frihed handler om 3 mennesker drømme om frihed, og det de går igennem for at opnå drømmen. Sir George Jamisson har 2 sønner, hvoraf den ene er den brutale Robert, som skal arve det hele, og den anden er charmerende Jay som ingenting kommer til at arve. Robert er forlover med datteren fra nabogodset, og hun står til at arve en formue hvis hun bliver gift. Dette kan Jamisson få gavn af, da det ikke går for godt i kolonierne i året 1767.

Jay opnår hans drøm om frihed ved at stjæle Roberts kæreste Lizzy, og hun føler sig fanget og ønsker friheden til at være selvstændig. Hun vil gerne være ligesom alle de drenge hun voksede op med, og hun tror at ægteskabet til Jay er nøglen til friheden. Mack drømmer om at undslippe mineejeren, og efter et oprør straffes han hårdt, og det er her han beslutter sig for at tage en chance. Han flygter, og dette lykkes til at starte med. Mack, Lizzie og Jay de kolonier i Virginia, hvor Mack ligger i bunden af skabet, på vej til et liv i tvangsarbejde på Jays tobaksplantage. For at høre mere om de 3 personers vej til friheden, kan du lytte til Et sted kaldet frihed lydbog.

Et sted kaldet frihed er velskrevet, og den sætter en klar linje mellem det gode og det onde. Der er mange tilfældige sammenfald i historien, som Follett formår at skrive på en troværdig måde. Allerede fra første side er der action, og beskrivelserne i bogen er så livlige, at alle ens sanser er på overarbejde. Man føler at man kan lugte, høre og se Londons gader og slavehusene for sig. For at høre mere, kan du lytte til Et sted kaldet frihed lydbog gratis.

Om forfatteren: Ken Follett

Forfatteren bag Et sted kaldet frihed, er den walisiske forfatter, Ken Follett. Han er en elsket forfatter, som er kendt for både spændingsromaner og historiske romaner. I 1978 fik han sit gennembrud med Nålens øje. Udover sin karriere som forfatter har han arbejdet som journalist, hvorefter han blev underdirektør på et lille forlag, hvor han selv skrev bøger ved siden af. Hans bøger består ofte af historiske begivenheder, og historiske personer i politik.

Han er en verdenskendt forfatter, som har solgt i nærheden af 170 millioner eksemplarer, og bare alene i Danmark er der solgt 1,8 bøger. Han skriver primært spændingsbøger, som foregår under 1. og 2. verdenskrig.