Lydbøger » Farlig tomandsfærd

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Farlig tomandsfærd Lydbog

4.1/5

Forfatter: Ejnar Mikkelsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Farlig tomandsfærd er en historie baseret på virkelig begivenheder, men det er en historie så dramatisk og brutal, at den lyder for voldsom til at være virkelig. Ikke desto mindre er Farlig tomandsfærd historien om Ejnar Mikkelsen og Iver Iversen og de prøvelser de kom ud for på deres ekspedition til Nordøstgrønland, hvor de skulle finde spor fra fortiden.

Farlig tomandsfærd er historien om en ekspedition på jagt efter en tidligere ekspedition, som pludselig udvikler sig til at blive en kamp for overlevelse i den barske, grønlandske natur. Farlig tomandsfærd udkom allerede tilbage i 1955, men nu er den blevet opdateret med et fint forord af familiemedlemmer til Mikkelsen og Iversen.

Informationer:

Oplæser: Morten Thunbo
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 8 timer og 46 minutter

Farlig tomandsfærd: Handling

Farlig tomandsfærd lydbog fortæller en del af en historie, som dækker en noget eventyrlig, men stadig brutal del af grønlandsk historie. Det hele starter i 1906, da den såkaldte Danmarks-ekspedition tager afsted til Grønland for at afdække naturen og andre store spørgsmål. Ekspeditionen strakte sig fra 1906 til 1908, men for de tre rejsende skulle den få en tragisk slutning, som satte sig fast i resten af historiebøgerne.

Et par år senere i 1909 begynder Farlig tomandsfærd lydbog gratis på historien med Ejnar Mikkelsen og Iver Iversen, der beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete med den første ekspedition. Det blev en ekspedition, som ingen af dem kunne have planlagt sig ud af, da begivenhederne pludselig begyndte at udfolde sig på langt mere dramatiske facon i Farlig tomandsfærd lydbog.

Mikkelsen og Iversen kaldte deres ekspedition for Alabama-ekspeditionen, og intet gik som forventet for dem, fra det øjeblik de kom til Grønland. For Mikkelsen og Iversen forløb deres del af ekspeditionen efter planen, da skibet ankom til Grønland. Farlig tomandsfærd lydbog gratis fortæller, at de to pakkede deres slæder og tog afsted nordpå for at lede efter de formodede omkomne og deres efterladenskaber fra den første Danmark-ekspedition. Ingen af dem kunne have forudset, hvad der ville ske med skibet og det resterende mandskab, mens de var inde på isen.

Efter Mikkelsen og Iversen har fundet hvad de kan, vender de tilbage for at finde, at skibet er blevet skruet ned og det eneste, der er tilbage, er en lille hytte, som er bygget af skibets vragrester. Den eneste hilsen Mikkelsen og Iversen har fra skibet og dets mandskab i Farlig tomandsfærd lydbog, er skibets navnebræt, som udgør en del af døren.

Det blev starten på en 3 års lang kamp for overlevelse i den barske natur på Grønland.

Om forfatteren: Ejnar Mikkelsen

Farlig tomandsfærd er skrevet af Ejnar Mikkelsen selv, da den udkom for første gang helt tilbage i 1955. Hvilket også gør historien det mere livlig og rørende, at Mikkelsen selv beskriver de barske vilkår for at få deres nye tilværelse i kulden til at fungere.

Ejnar Mikkelsen har skrevet et par andre bøger om sine år i Grønland, men Farlig tomandsfærd må siges at være den, der rammer hårdest, når de tre år i Grønlands brutale natur skal beskrives. Det er både en smuk historie, men også en historie om overlevelse og om at finde troen på den ene person, som du ender med at tilbringe tre år alene med.

Denne nye udgave har fået et forord, som barnebarnet Naja Mikkelsen har skrevet. Tilføjet er også en række breve fra Ejnar Mikkelsen, og en novelle sidstnævnte har skrevet.