Lydbøger » Folk og røvere i Kardemomme By

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Folk og røvere i Kardemomme By Lydbog

4.1/5

Forfatter: Thorbjørn Egner

lydbog og e-bog

Introduktion

Folk og røvere i Kardemomme by er skrevet af den norske forfatter ved navnet Thorbjørn Egner. Forfatteren er kendt for at have skrevet børnebøger, og hans værker er nået ud til over 20 forskellige lande. Hans værker har gennem flere årtier været en del af børnenes litteratur, og skaber en nostalgisk følelse for voksne og en uforglemmelig læseoplevelse for børn.

Denne fantasifulde fortælling foregår i Kardemomme by, hvor alle borgere glæder sig til Kardemommefesten. Til festen er der blandt andet talende dyr og musik. Der er dog tre røvere, der ødelægger stemningen for alle handlende. Nemlig Kasper, Jesper og Jonatan.

Informationer:

Oplæser: Lars Thiesgaard
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 2 timer og 33 minutter

Folk og røvere i Kardemomme by: Handling

Thorbjørn Egners famøse fortælling Folk og røvere i Kardemomme by er en børnebog, som de fleste voksne vil kunne genkende fra barndommen. Folk og røvere i Kardemomme by har nemlig haft en indflydelse på flere nordiske børns barndom, i det værket blev inddraget i både læsetimen i folkeskolen, det blev sunget, leget og det blev set. Ved at lytte til Folk og røvere i Kardemomme by lydbog, hører man nemlig fortællingen om Kasper, Jesper og Jonatan.

Man bliver i Folk og røvere i Kardemomme by lydbog placeret i en idyllisk by, der ligger fjernt fra alt. Ved at lytte til Folk og røvere i Kardemomme by lydbog gratis hører man om Kardemomme by, der har én begivenhed om året som alle elsker, nemlig Kardemommefesten. Her er stemningen fortryllende, hvor der er både talende dyr, musik og sang. Men der er tre problemer, nemlig tre røvere.

I Folk og røvere i Kardemomme by lydbog hører man om de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan. De ødelægger festen ved at de stjæler, og alle de handlende borgere i Kardemomme by kommer i dårlig stemning.

En tilfældig nat beslutter de sig for at røve igen, nemlig Tante Sofies hjem. Men Tante Sofie er ikke nem at narre, og hun sætter en stopper for de tre røveres dårlige handlinger. Kasper, Jesper og Jonatan synes det er for besværligt at røve fra Tante Sofie, så de stopper. Og de tre røvere bliver også sat i fængsel!

Men en dag bryder der brand i Gamle Tobias’ tårn, og inde i tårnet er Tobias’ papegøje og hvalp stadig fanget. Hvem mon kan hjælpe de uskyldige dyr ud af det brændende tårn?

Om forfatteren: Thorbjørn Egner

Thorbjørn Egner var født i Norge år 1912, og han døde i 1990. Thorbjørn var en norsk komponist, forfatter samt tegner, der for sine kreative talenter vandt sig vej frem mod den internationale litterære scene. Hans værker er nået frem til over 20 lande.

Forfatteren har skrevet værker for både voksne samt for børn, men han er dog mest af alt kendt for sine fantasifulde børnebøger, der har sat sig i mange børns hukommelser gennem de sidste årtiers tid.

Forfatteren har eksempelvis skrevet Folk og røvere i Kardemomme by, der drejer sig om Kasper, Jesper og Jonatan. Karaktererne er for mange voksne i norden velkendte karakterer fra barndommen af, og historien fortælles stadig dagen i dag. Lyt til Folk og røvere i Kardemomme by lydbog gratis.