Lydbøger » Før du sover

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Før du sover Lydbog

4.1/5

Forfatter: Linn Ullmann

lydbog og e-bog

Introduktion

Før du sover er den smukke debutroman fra Linn Ullmann. Det er en imponerende historie om et hverdagsliv, der alligevel bliver noget helt særligt med Ullmanns forførende ord. Hvorvidt det er en selvbiografisk roman, kan stadig debatteres. Om ikke andet er det det en roman, der tager fat på stærke følelser.

Du kan lytte til Før du sover lydbog gratis flere steder online, og du bør ikke snyde dig selv for denne oplevelse. I historien får du ikke blot en fortælling om et forestående ægteskab. Du får også historien om vidt forskellige familier, og hvad der får disse til at hænge sammen.

Informationer:

Oplæser: Grete Tulinius
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 6 timer og 47 minutter

Før du sover: Handling

Før du sover er historien om Julie. Julie skal endelig giftes med sin elskede Aleksander, men mødet mellem deres to familier skal lige overstås først. Og det er en udfordring, som de begge ser noget nervøst på. For de er begge klar over, at hver deres familier ikke er perfekte. Mange ting kan dukke frem fra under overfladen ved sådanne møder, som du kan høre i Før du sover lydbog.

På Julies side af familien kan du høre mere om kvinderne. Det gælder blandt andet Julies søster, Karin og deres mor Anna, som ikke holder sig tilbage på mange områder. Især ikke når det gælder om at tiltrække sig opmærksomheden fra nye mænd. Hendes selvoptagethed rækker dog aldrig længere, end hun ikke er bange for at forføre en hvilken som helst ny mand indenfor rækkevidde.

Dertil har de selvfølgelig også deres noget mere milde far, der altid er en smule mere distræt end de fleste. For det meste flygter han også til trygheden, som han finder i de dunkle sale af den lokale biograf. Og for at runde hele familien sammen er der den excentriske tante, som har en forvirrende tendens til at kalde sin egen søn for onkel.

Størstedelen af historien i Før du sover udspiller sig i Oslo i de lune 90’er. Men en anden stor del af historien bag den excentriske familie skal også findes tilbage i 1930’erne og det nye New York i USA. Dette kan du høre meget mere om i Før du sover lydbog gratis på din udvalgte streamingtjeneste, hvor du vil stifte bekendtskab med hele familien Blom på tværs af årtierne.

Om forfatteren: Linn Ullmann

Før du sover blev første gang udgivet i 1998, og det blev starten på Linn Ullmanns forfatterkarriere. Før denne spæde start havde hun studeret engelsk litteratur i New York og senere journalisme hjemme i sine vante rammer i Oslo.

Ullmann er ikke uvant med verden af folk, der kender ens navn. Sådan er det, når man er barn af to i forvejen kendte figurer. Med moderen Liv Ullmann og faderen Ingmar Bergman lå det måske allerede lidt i kortene, at Linn Ullmann skulle ende med at fortælle sine egne historier. Det startede med Før du sover lydbog, men også Et velsignet barn og De urolige er store værker værd at læse.