Lydbøger » Før jeg forsvinder

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Før jeg forsvinder Lydbog

4.3/5

Forfatter: Paul Kalanithi

lydbog og e-bog

Introduktion

Erindringsbogen Før jeg forsvinder er skrevet af den amerikanske forfatter samt neurokirurg ved navnet Paul Kalanithi. Han havde i omkring et årti studeret inden for medicinens verden, hvor han hjalp syge samt døende med at få det bedre. Indtil alt pludseligt ændrede sig fra dag til nat, hvor han nu var den der havde behov for hjælp.

Paul fik konstateret lungekræft på fjerde stadie, og alt i livet ændrede sig pludseligt for ham. I værket kommer han omkring et centralt spørgsmål, nemlig værdien af at leve, og hvad der egentligt er værd at leve for. Blandt andet de små glæder.

Informationer:

Oplæser: Jakob Svarre Juhl
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 5 timer og 29 minutter

Før jeg forsvinder: Handling

Den amerikanske neurokirurg samt forfatter Paul Kalanithi har med romanen Før jeg forsvinder skabt et følelsesladet samt meget tankevækkende værk, som man som læser kan få meget gavn af at høre. Før jeg forsvinder er en biografi af de erindringer forfatteren har gjort sig i livet, inden han blev konstateret for alvorlig syg.

Man hører nemlig i Før jeg forsvinder lydbog, at Paul var blevet konstateret syg med lungekræft på fjerde stadie. At lytte til Før jeg forsvinder lydbog er dog ikke en vemodig læseoplevelse, tværtimod giver værket læseren en dybere forståelse for at leve i nuet og at være taknemmelig for de oplevelser man har haft gennem livet. For at høre mere om denne gribende fortælling om menneskets meget sårbare dog meningsfyldte liv, kan man lytte til Før jeg forsvinder lydbog gratis.

I Før jeg forsvinder lydbog hører man også at der er et meget centralt spørgsmål, som den unge kræftramte neurokirurg stiller sig selv. Fordi nu hvor han er konstateret alvorlig syg med kræft, begynder han at spekulere over hvad meningen med livet er. Døden lurer nemlig rundt om hjørnet, og det er i disse øjeblikke vigtigt at reflektere over de værdier livet bringer en, og som gør det værd at forblive levende for.

Paul havde i næsten et årti studeret, og han var meget tæt på at færdiggøre sit studie. Men det var her han blev ramt af sygdommen. Det var her at rollerne ændrede, hvor han normalt plejede at hjælpe de døende, men hvor han nu var en af dem der havde brug for hjælp.

Han nåede ikke at færdiggøre denne bog, så Pauls efterladte kone færdiggjorde efterskriften af bogen.

Om forfatteren: Paul Kalanithi

Paul Kalanithi var født i slutningen af 1970’erne og han døde i 2015 i en alder af blot 37 år. Paul Kalanithi var en forfatter fra USA, og han formåede at skrive adskillige værker om sin tid med en livstruende sygdom. Ud over at være en forfatter var Paul Kalanithi faktisk også en kirurg inden for neurologi.

Han havde en dyb forståelse inden for medicinens verden, og da han fik konstateret stadie fire lungekræft udgav han adskillige værker om sit sygdomsforløb.

Han har blandt andet skrevet Før jeg forsvinder, som er en biografi af hans livs erindringer samt gerninger. Man kan med fordel lytte til Før jeg forsvinder lydbog gratis, hvor man som læser kommer helt tæt på en ellers meget intens periode i hans liv.