Lydbøger » Forbandede yngel

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Forbandede yngel Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anne-Cathrine Riebnitzsky

lydbog og e-bog

Introduktion

Med romanen Forbandede yngel fra 2013 slog Anne-Cathrine Riebnitzsky for alvor igennem som forfatter på den danske litterære scene. Med romanen vandt Riebnitzsky både De Gyldne Laurbær og Politikens romankonkurrence i 2013. Riebnitzsky brugte over 20 år på at skrive bogen, og romanens hovedkarakter, Lisa, har da også mange fællestræk med forfatteren selv.

Forbandede yngel er et familiedrama, der skildrer, hvordan mislykket opdragelse og usunde familierelationer kan have konsekvenser for børnene langt op i voksenlivet. Vi anbefaler dig at lytte til Forbandede yngel lydbog gratis, hvis du er til seriøse romer, der tematiserer voldsomme emner som krig, traumer, vold i familien og selvmord. Dog er temaer som kærlighed og sammenhold også centrale i Forbandede yngel lydbog.

Informationer:

Oplæser: Julie Fabricius
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 9 timer og 50 minutter

Forbandede yngel: Handling

Forbandede yngel er barsk læsning. Det er et familiedrama, der beskriver de katastrofale konsekvenser, som opdragelse kan have – når den ikke er veludført, vel at mærke. Børn vilkår og rettigheder er hovedtemaer i romanen, der handler om Lisa. Lisa arbejder i Afghanistan for det danske militær, men hun flyver mod Danmark, da hun finder ud af, at hendes søster Marie har forsøgt at begå selvmord.

Med på flyet mod Danmark sidder lægen Andreas, som Lisa er forelsket i. I løbet af flyveturen fortæller Lisa om sit liv og sin barndom, der var præget af faderens voldsomme temperament både over for moderen og for de fire børn. Fattigdom, vold og usikkerhed præger Lisas barndom, og traumerne giver genlyd helt ind i nutiden.

I Forbandede yngel lydbog er der dog også stjernestunder. Den barske opvækst kontrasteres af de fire søskendes bånd, der holder sammen på familien og skaber lyse og lykkelige stunder mit i mørket. Udover hovedpersonen Lisa består søskendeflokken på fire af storebroderen Ivan, der ligesom Lisa er soldat. Derudover er der lillebror Peter, der efter en faldskærmulykke sidder i kørestol. Marie, hvis selvmordforsøg bliver katalysator for historien, bringer de fire søskende sammen og får Lisa til at reflektere over deres fælles fortid og barndom.

Hvis du er til familieromaner med både mørke og kærlighed, anbefaler vi, at du lytter til Forbandede yngel lydbog gratis. Med Forbandede yngel lydbog viser Anne-Cathrine Riebnitzsky, at hun har noget på hjertet og er i stand til at formidle det i et beskrivende, opløftende og sansende sprog.

Om forfatteren: Anne-Cathrine Riebnitzsky

Forbandede yngel er skrevet af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Man må sige, at Riebnitzskys baggrund er noget utraditionel for en forfatter at være. I 1998 blev hun således uddannet fra Forfatterskolen, men i stedet for at kaste sig over bøgerne, gik hun ind i hæren, hvor hun videreuddannede sig til sprogofficer. Mellem 2007 og 2009 var hun udsendt i Afghanistan.

Først efter afslutningen på sin militærkarriere begyndte hun i 2010 at skrive. Siden da har Riebnitzsky udgiver fire romaner og tre ikke-litterære værker.  Med Forbandede yngel vandt Anne-Cathrine Riebnitzsky den danske, litterære pris De Gyldne Laurbær, og det var netop med denne roman, at Riebnitzsky for alvor slog igennem på den litterære scene i Danmark.