Lydbøger » Forbrydelse og straf

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Forbrydelse og straf Lydbog

4.1/5

Forfatter: Fjodor M. Dostojevskij

lydbog og e-bog

Introduktion

Det klassiske og ikoniske værk Forbrydelse og straf er skrevet af den russiske forfatter ved navnet Fjodor M. Dostojevskij. Han levede i det 19. århundrede i Det Russiske Kejserrige. Forfatteren har beriget verdenslitteraturen med sine psykologiske samt eksistentielle værker. Forbrydelse og straf er et meget indflydelsesrigt værk, og mennesker kan stadig hundrede år efter lære noget af det.

I værket introduceres man til en fattig studerende ved navnet Rodion Raskolnikov. Han beslutter sig for at dræbe en grådig ældre rig dame, da han vil få mere gavn af disse penge. Han er tilhænger af den nihilistiske teori, og han tror på at han kan slukke for sin morale og følelser. Tiden efter mordet skulle vise sig for at være anderledes.

Informationer:

Oplæser: Karsten Pharao 
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 21 timer og 7 minutter

Forbrydelse og straf: Handling

Værket med titlen Forbrydelse og straf er skrevet af den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij. Han levede i det 19. århundrede i Det Russiske Kejserrige, og han er en international anerkendt klassisk forfatter. Han har skrevet værker, som har inspireret mange individer, såsom Sartre og Nietzsche, selv flere hundrede år siden værket blev udgivet. Han skildrer menneskets psykologi og moral, og han anses for værende en frontfigur når det gælder eksistentialisme.

Forbrydelse og straf lydbog er et klassisk værk, som de fleste har kendskab til og har læst. Enten grundet nysgerrighed, læring om eksistentialisme og moral eller under uddannelse. Det ikoniske Forbrydelse og straf har beriget verdenslitteraturen og inspireret mange.

I Forbrydelse og straf lydbog introduceres man til en student ved navnet Rodion Raskolnikov. Han er opvokset i en fattig familie, og dette vil han gerne ændre. Han beslutter sig derfor for at slukke for sit moralske pas, og myrde en ældre og grådig kvindelig pantelåner. Fordi hvor svært kan det være, at undgå sine følelser og morale? Dette kan man med fordel høre i Forbrydelse og straf lydbog gratis.

I Forbrydelse og straf lydbog finder man dog ud af, at dette var sværere end forventet. Han ville myrde hende og benytte pengene på gavnende måde. Han ville nemlig gavne samfundet, eller dette er hvad hans nihilistiske teori fortæller ham. I tiden efter mordet er han dog i en konflikt med sig selv.

Man kan med fordel lytte til Forbrydelse og straf lydbog gratis, hvor forhøret efter mordet foregår som en thriller på psykologisk vis.

Dette er ikke som en almindelig krimiroman, da det er underordnet hvem der er morderen, men vigtigst er det at vide, hvorfor han egentligt myrdede.

Om forfatteren: Fjodor M. Dostojevskij

Fjodor M. Dostojevskij var en russisk forfatter, der levede i det 19. århundrede i famøse Det Russiske Kejserrige. Fjodor M. Dostojevskij er en internationalt anerkendt forfatter, for at have skrevet klassiske samt meget betydningsfulde og indflydelsesrige værker. Disse værker er stadig meget relevante i nutidens samfund.

Forfatteren var kendt for blandt andet det ikoniske værk Forbrydelse og straf, som har beriget verdenslitteraturen. I dette værk er moral og psykologi en meget stor faktor. Dette værk har inspireret mange, især er han set som en frontfigur i eksistentialismen. Han har inspireret blandt andet Sartre og Nietzsche. Han skildrer nemlig individets psykologiske tilstand.