Lydbøger » Fortabt

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Fortabt Lydbog

4.6/5

Forfatter: Teresa Cooper

lydbog og e-bog

Introduktion

Fortabt er den sørgelige historie, som desværre var virkeligheden for Teresa Cooper. Siden sin spæde barndom har hendes liv været præget af prøvelser og mangel på kærlighed, fordi hendes biologiske forældre ikke var i stand til at tage sig af hende.

Fortabt er historien om en pige, der flyver gennem systemet fra det ene ’hjem’ til det andet med håbet om at finde et sted, hun rent faktisk kan kalde et hjem. Men hvert sted er næsten værre end det forrige. Det liv som Teresa Cooper beskriver i Fortabt, har hun kæmpet mange år for at overkomme. Og derfor valgte hun at skrive sin historie; så andre ikke skal se ned på sig selv af at lide samme skæbne.

Informationer:

Oplæser: Line Hesdam
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 9 timer og 54 minutter

Fortabt: Handling

Fortabt lydbog er historien om en pige, der begynder livet på en måde, som intet spædbarn burde. Allerede da Teresa Cooper er kun seks måneder gammel, bliver hun inkluderet i det barske sociale system i England. Et system der er sammensat for at hjælpe udsatte børn, men i deres forsøg på at hjælpe Teresa, endte de med at skade hende for livet i mere end en forstand.

Takket være en alkoholiseret far og en mor, der ikke engang mentalt er i stand til at tage sig af sig selv, ender Teresa på diverse børnehjem i Fortabt lydbog gratis. Det ene børnehjem er næsten værre end det andet, og Teresa kæmper dagligt for at finde solstrålen i livet. Da hun fylder 13 år, bliver hun sendt på kostskole, som skal hjælpe hende videre i livet. Teresa håber, at dette endelig skal være vendepunktet i sit liv. Men som historien i Fortabt lydbog kan fortælle, blev det bare begyndelsen på et nyt helvede. 

Kostskolen var ikke bare et mareridt for uopdragne børn, det blev også til et fængsel for eleverne, der dagligt blev udsat for det ene overgreb efter det andet i Fortabt lydbog gratis. Det gjaldt alt lige fra at blive doseret med farlige stoffer til seksuelle overgreb fra lærerne, eller at blive dømt til at tilbringe mere end 160 dage i isolation for dårlig opførsel.

Der gik ikke lang tid, før Teresa begyndte at skade sig selv, som resultat af denne behandling. Det gik sågar så vidt, at hun flere gange forsøgte at tage sit eget liv i Fortabt lydbog. Da der var gået tre år i dette helvede, troede Teresa endelig, at hun kunne se solstrålen. Men sådan skulle det ikke være.

Om forfatteren: Teresa Cooper

Det kan næsten siges at være mod alle odds, at Teresa Cooper overlevede den barndom, som hun blev udsat for. Endnu mere overraskende er den kampvilje, som hun har genfundet ovenpå den brutale barndom. Efter at have skrevet sin historie i Fortabt, har hun lige siden kæmpet for at vælte det sociale velfærdssystem i England, som hun holder fast i er korrupt på mange områder.

Hun har sågar bragt sin sag hele vejen til Parlamentet, hvor hun dagligt kæmper for, at ingen andre børn skal udsættes for det, hun i sin tid blev udsat for.

Fortabt er endnu Teresa Coopers eneste bog.