Lydbøger » Fortidens slagmarker

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Fortidens slagmarker Lydbog

4.1/5

Forfatter: Jeanette Varberg

lydbog og e-bog

Introduktion

Så længe tilbage mennesket kan huske og fortælle om, har der hersket krig, fred og noget lidt midt i mellem. Det kan være perioder, der er svære at berette om i historiebøgerne, mest fordi der er få levn tilbage fra flere hundrede år siden. Men som Fortidens slagmarker gør klart, er der andre måder, vi kan undersøge vores historie.

Fortidens slagmarker ser nærmere på den historie, som Danmark finder begravet i jorden. I den smukke danske natur finder danskerne ofte begravede skatte i form af gamle gravsteder, som afslører langt mere, end en vandrehistorie kan. Og nu kan du læse mere om danskernes tidligste alder for mere end 6000 år siden.

Informationer:

Oplæser: Anders Dohn
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 9 timer og 23 minutter

Fortidens slagmarker: Handling

Fortidens slagmarker lydbog er en fascinerende bog, der tager dig med gennem Danmarks krigshistorie, som strækker sig langt længere tilbage end de ca. 6500 år, de fleste fund kan spores tilbage til. Rigtig mange danskere er nysgerrige på deres egen historie, men det er også svært at lære mere om den historie, der fandt sted for så mange år siden. 

Som det bliver gjort klart i Fortidens slagmarker lydbog gratis, kan det være svært at finde materialer om de perioder af den gamle verdenshistorie. Medmindre man begynder at lede andre steder end i gamle dokumenter og fortællinger, som med tiden går tabt. For landets mange krigere har altid efterladt sig spor, som den dag i dag stadig ligger tilgængelig rigtig mange steder i landet.

Fortidens slagmarker lydbog giver et indblik i mange af de grave, som forskere har fundet frem til i landet, og som er med til at åbne et helt nyt kapitel for vores lands historie. For begravet i disse gravkamre bliver der fundet alt lige fra våbenudstyr, ekstravagante våbenskatte og endda velbevarede skeletter, hvor mange af dem viser tegn på stor vold. Desuden bliver der også fundet de såkaldte gudelunde i naturen, hvor de gamle vikinger siges at have ofret, hvilket de efterladte offerfund bevidner om.

Fortidens slagmarker lydbog gratis er en fascinerende indsigt i den historie, som mange glemmer at læse nærmere om. Den løfter kun sløret for første kapitel af en betydelig folkehistorie. En historie vi bliver ved med at finde spor af, hver gang en ny gravplads opdages i den danske jord, og som du kan læse meget mere om i Fortidens slagmarker lydbog.

Om forfatteren: Jeanette Varberg

Jeanette Varberg har skrevet et væld af spændende bøger om vikinger og vikingetiden. Hendes interesse for den periode i den danske historie, spreder sig gennem siderne i hendes bøger, og det samme er gældende for Fortidens slagmarker.

I Fortidens slagmarker gør hun brug af populærvidenskab til at danne en velfunderet og ikke mindst faglig indsigt i den evige fortælling om krig og kamp for overlevelse, som konstant har udspillet sig i Danmark helt tilbage til stenalderen og op gennem vikingetiden.

Hvis du ønsker at læse mere af Varberg og om vikinger, kan du blandt andet tage fat på Viking eller Urtid, som begge beskæftiger sig med den tid i vores historie.