Lydbøger » Gå godt

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Gå godt Lydbog

4.1/5

Forfatter: Mikael Kamber

lydbog og e-bog

Introduktion

Gå godt er en interessant bog, der kigger nærmere på det fundament, som alle mennesker har. Mere præcist er der tale om fødderne, og hvordan vi som mennesker bruger dem. Fra babyer skal lære at gå, til vi som voksne må indse, at det kun er godt for os at bevæge fødderne jævnligt. Men Gå godt kigger også nærmere på det forhold, der ligger i, om man går godt, eller om ting går godt.

Gå godt ser nærmere på den verden vi lever i den dag i dag, og hvor mobile og stillestående vi kan være på samme tid. Gå godt er bogen til dig, der gerne vil blive klogere på dig selv, og hvorfor du får det godt af at gå en god lang tur.

Informationer:

Oplæser: Morten Thunbo, Anne Sofie Espersen & Mikael Kamber
Sprog: Dansk
Kategori: Personlig udvikling
Længde: 7 timer og 1 minut

Gå godt: Handling

Gå godt lydbog forsøger at finde frem til den glæde, vi som mennesker får, når vi bevæger vores fødder. Det er ved fødderne, at det hele begynder, og det er der, det skal fortsætte. Det er i hvert fald holdningen hos journalist Mikael Kamber, som har forfattet bogen.

I Gå godt lydbog gratis bliver der trukket lange røde tråde tilbage i historien til menneskets tobenede begyndelse, og hvordan der ofte kan være en kausal sammenhæng med at gå godt, og når tingene går godt. Langt de fleste mennesker kan erfare, at de har det bedst, når kroppen holdes i bevægelse en vis del af tiden. Det er videnskabeligt bevist, og den menneskelige organisme trives betydeligt bedre med aktiv bevægelse. Det påvirker hjernen til det bedre, og hjernecellerne motiveres til at yde en bedre og større indsats, når vi kan gå ture i roligt tempo.

Gå godt lydbog ser nærmere på, hvordan menneskets sanser tilpasser sig gangtempoet, og hvordan det kan påvirke resten af kroppen. Når kroppen følger sit eget tempo, oplever mennesket verden bedre og mere intenst, end hvis det hele foregik i forhastet og unaturlig fart. Det er de mere videnskabelige betragtninger, som Gå godt lydbog gratis ser nærmere på. Men Gå godt lydbog ser også nærmere på den nutid, vi befinder os i. For det kan ikke benægtes, at mennesket har klaret sig ganske godt, siden det tog sine første spæde skridt på bare to ben. Nogle vil endda vove at påstå, at mennesket har klaret sig lidt for godt på enkelte områder. Og alligevel befinder mennesket sig i et paradoks midt i livet.

Om forfatteren: Mikael Kamber

Mikael Kamber er tidligere tv-vært på tværs af kanaler, og nu har han brugt sin journalistiske baggrund til at skrive bogen Gå Godt. Han finder det især interessant, at mennesket har skabt sig en verden, hvor mobilitet ikke kunne være nemmere, og alligevel sidder de fleste alt for stille hver dag. Paradokset af at have set det meste af verden, uden at kende sin nabo er nærmest hverdag for langt de fleste danskere. Mennesket bliver mere og mere udviklet, men lykken følger ikke nødvendigvis med.

Med Gå godt har Mikael Kamber udført sin gå-research i selskab med andre erfarne gangere som Rane Willerslev og Tor Nørretranders, der bidrager til forståelsen af, hvorfor det er så vigtigt at gå godt.