Lydbøger » Gartneren og herskabet

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Gartneren og herskabet Lydbog

4.1/5

Forfatter: H.C. Andersen

lydbog og e-bog

Introduktion

Gartneren og herskabet er en klassisk roman, som er skrevet af den ikoniske danske forfatter samt digter H.C. Andersen. Forfatteren er fra Odense, men i en tidlig alder besluttede han sig for at flytte til København. Han levede i det 19. århundrede og nåede at blive 70 år. Forfatterens værker er kendte internationalt, og er dagen i dag stadig aktuelle. Værker af forfatteren er filmatiserede, fremvist i teatre samt udgivet i jubilæumssamlinger.

I Gartneren og herskabet introduceres man til en smuk herregård i udkanten af hovedstaden. Gården er ejet af en adelig samt rig familie. Gården ligger tom året rundt, men om sommeren er den fyldt med liv. I værket er der blevet givet en meget detaljeret beskrivelse af gården. Her introduceres desuden en gartner, som passer på det udvendige udseende af gården.

Informationer:

Oplæser: Troels Møller
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 16 minutter

Kvinden i blåt: Handling

Den klassiske roman Gartneren og herskabet er skrevet af den ikoniske forfatter samt digteren H.C. Andersen. H.C. Andersen er både kendt i Danmark samt internationalt for at have skrevet flere ikoniske værker, både for voksne og for børn. Gartneren og herskabet er desuden en børnebog, men da den indeholder god symbolik og et velfungerende budskab, kan selv de voksne have gavn af at læse værket. Man kan med fordel lytte til Gartneren og herskabet lydbog gratis.

I Gartneren og herskabet lydbog introduceres læseren til en ældre herregård, der var placeret tæt på udkanten af hovedstaden i Danmark. I Gartneren og herskabet lydbog gives der også en detaljeret beskrivelse af herregårdens udseende, eksempelvis at der findes et tårn og at gavlene er takkede.

Slægten der ejede gården havde også i stenen over en port indgraveret deres kendetegnende våben, der var omgivet af blomster og en stor græsplæne foran indgangen. I Gartneren og herskabet lydbog hører man også, at herregården oftest lå tom, men i sommerperioden var det beboet af et rigt og adeligt herskab. Man kan med fordel lytte til Gartneren og herskabet lydbog gratis, hvis man vil høre mere om herregården.

I Gartneren og herskabet introduceres man desuden til gartneren, som har til arbejde at sørge for at vedligeholde herregårdens smukke udvendige udseende, specielt køkkenhaven samt blomsterhaven. Han passer også på den gamle have, hvor der fandtes hække som var klippet som pyramider og kroner. Der var desuden to ikoniske træer, som altid stod bladløse og med fuglereder i grenene.

Om forfatteren: H.C. Andersen

Hans Christian Andersen, også bedre kendt som H.C. Andersen, var en dansk digter samt forfatter. Han levede i det 19. århundrede, og han nåede at blive 70 år. Forfatteren var født i Odense på Fyn, men i en tidlig alder flyttede han til København.

H.C. Andersen er en meget kendt figur både i Danmark og internationalt. Han er kendt for sine digte, som mange børn og voksne holder meget af. De fleste af disse værker er gengivet i jubilæumssamlinger, filmatiserede samt lavet om til tegneserier for børn. Mange danskere introduceres til denne forfatter allerede som barn, enten gennem børnebøger eller film. Der er endvidere blevet lavet flere opstillinger i teatre, som dagen i dag stadig bliver fremvist.