Lydbøger » Gift

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Gift Lydbog

4.7/5

Forfatter: Tove Ditlevsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Dette er tredje bog, hvor Tove Ditlevsen vender tilbage til sin ungdom, og her fortæller hun om det kærlighedsløse ægteskab med Viggo F., forelskelsen i Ebbe som også er faren til hendes første barn, og om lægen Carl, som hun bliver gift med. Gift er en ærlig og åben fortælling om ægteskabet og Ditlevsens misbrug af både alkohol og piller.

Da romanen først blev udgivet, skabte den både opmærksomhed og forargelse. Gift handler om livet med skiftende ægtemænd, og hun tager en med gennem hendes forhold og forelskelser. Ved siden af fortalte hun også åbent om et eskalerende misbrug. Du kan høre gift lydbog, og høre mere om Ditlevsens barske fortælling om hendes liv.

Informationer:

Oplæser: Pernille Lyneborg
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 4 timer og 13 minutter

Gift: Handling

Gift er en hudløs ærlig bog, hvilket godt kan være hård læsning. Hvis man ønsker at læse denne bog, skal man forberede sig på at den er barsk, men samtidig er det en velskrevet bog som belyser et tabubelagt emne. Man kan også høre Gift lydbog gratis, hvis man foretrækker at høre fortællingen, fremfor selv at læse det.

Man skal gøre sig klar på at man kommer igennem en masse følelser når man hører historien, da man både kan blive ufattelig trist og arrig. Man bliver specielt arrig når man hører hvordan hun snyder alle omkring sig grundet misbruget, og hun ender med at nå ud hvor hun ikke kan bunde. Men selvom det er hård læsning, så må man alligevel sige at det er modigt af hende at skrive så åbent om sig selv, fordi hun kan ikke undgå at sætte sig selv i et dårligt lys. Specielt når det kommer til hendes børn. Børnene ender med at blive gladere for barnepigen Jabbe, end deres egen mor. Hun skriver fortællingen på en måde, hvor man ikke er i tvivl om at grundlaget for bogen absolut ikke er et ønske om medlidenhed eller ynk, hvilket afspejler sig i de følelser man sidder med mens fortællingen skrider fremad.

Når man først er begyndt på denne bog, så fastholder den en, og man kan ikke undgå at blive følelsesmæssigt involveret i den barske historie som udfolder sig. Du kan lytte til Gift lydbog for at høre mere om Tove Ditlevsens hjerteskærende fortælling.

Om forfatteren: Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsen var en dansk forfatter, og hun debuterede med hendes digtsamling, Pigesind, i 1939. Hun voksede op på Vesterbro, klarede sig godt i skolen, men hendes forældre lod hende ikke fortsætte sin uddannelse.

Tove Ditlevsen talte altid for de svage, og var i denne klasse en populær forfatter. Efter nogle turbulente år med skilsmisser, ulykkelig kærlighed, indlæggelser på psykiatrisk skadestue og traumer fra sin barndom, tog hun livet af sig selv. Hun tog en overdosis på sovepiller, dette var dog ikke første gang at hun prøvede at begå selvmord. Hun blev begravet fra Kristkirken på Vesterbro, og blev begravet på Vestre Kirkegård.