Lydbøger » Godhavn

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Godhavn Lydbog

4/5

Forfatter: Iben Mondrup

lydbog og e-bog

Introduktion

Denne historie foregår langt mod nord, ved Grønlands vestkyst. I den lille by Godhavn, på Diskoøen, bor der en dansk tilflytterfamilie, som prøver at finde deres pladser i fangersamfundet. Den yngste datter ved navn Bjørk, starter i skole, men hendes grønlandske venner skal gå i den grønlandske klasse, så dem mister hun efterhånden den tætte kontakt til.

Drengen, Knut, er indadvendt og sårbar, og det bliver ikke bedre når hans bedste ven skal rejse hjem til Danmark igen. Hilde er den ældste datter, og hun har et tæt forhold til sin far. Men familiefreden bliver truet da hun forelsker sig i Johannes. Denne Johannes bliver det punkt begivenhederne udspiller sig omkring.

Udover at være en fortælling om livet på godt og ondt, er det også en fortælling om livet i det barske Arktis. Man kan høre Godhavn lydbog gratis, og høre mere om familiens udfordringer.

Informationer:

Oplæser: Ida Cæcilie Rasmussen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 7 timer og 28 minutter

Godhavn: Handling

I bogen Godhavn er der primært fokus på de 3 børns måde at tilpasse sig fangersamfundet, hvor man hører om deres problematikker og følelser. Det er en velskrevet bog, hvor man som læser nærmest, kan mærke, lugte og smage alt det som Mondrup beskriver i bogen. Den er simpelthen så godt sammensat, og så formidabelt skrevet, at hun formår at påvirke ens sanseindtryk når man hører, eller læser fortællingen. Du kan lytte til Godhavn lydbog for selv at opleve disse sanseoplevelser.

Børnenes mor underviser på danskerskolen, og deres far er ansat ved kommunen, hvor hans opgaver er at holde opsyn med diverse bygninger. Udover mor og far, så består familien af børnene Bjørk, Knut og Hilde.

Historien udspiller sig over et års tid, hvor man skifter imellem børnenes fortællinger. Bjørk er nysgerrig og direkte, og hendes hverdag består primært af skiftende venskaber, og spørgsmålet om hvorvidt man skal være anfører eller medløber. Knut er følsom, snart teenager, og han suger sanseindtryk og familiens meninger til sig som en svamp.
Hilde er fars pige, og hun er ikke bleg for at deltage i jagt, men samtidig kan hun også godt sige fra og derved være hendes egen person.

Bogen rummer en realistisk fortælling om hvordan det er at være tilflytterfamilie i Grønland, så man skal ikke regne med at der er det store drama i bogen, det er primært børnenes følelsesliv og udvikling som er omdrejningspunktet for Godhavn. Hvis du har lyst til at lære mere om denne familie og dens problematikker, så kan du lytte til Godhavn lydbog.

Om forfatteren: Iben Mondrup

Forfatteren som står bag Godhavn, er Iben Mondrup, som både er billedkunstner og forfatter. Hendes gennembrud som forfatter skete netop med Godhavn, og denne roman modtog DR romanprisen i 2015, et år efter bogens udgivelse.

Iben Mondrup er selv opvokset i det postkoloniale Grønland, selvom hun blev født i København. Familien flyttede til Grønland da Iben var 3 år gammel, og da han blev 18 flyttede hun selv tilbage til Danmark, hvor hun rejste til København for at studere på Det Kongelige Danske Kunstakademi, her dimitterede hun i 2003, hvorefter hun har lavet perfomancekunst i samarbejde med en grønlandsk perfomancekunstner.