Lydbøger » Grundtvig er død

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Grundtvig er død Lydbog

3.9/5

Forfatter: Laura Ringo

lydbog og e-bog

Introduktion

Grundtvig er død er en samtidsroman, som den danske forfatter Laura Ringo har skrevet. Laura Ringo har skrevet mange ungdomsromaner i sit forfatterskab, som hun påbegyndte i 2017. Siden 2020 har hun dog lavet en lille ændring, og hun skriver nu samtidsromaner. Hun har for sine værker vundet adskillelige priser.

Man kan med fordel lytte til Grundtvig er død lydbog gratis, hvor man introduceres til Petra. Petra havde for et årti siden været elev på Nyord Højskole, og hun havde en lærer ved navnet Frank Storm Kristensen. Han var en besynderlig lærer, men han lærte eleverne at bruge vigtige redskaber i livet.

Petra er vendt tilbage på højskolen. Denne gang er hun bare selv læreren. Hun er samtidigt også forfatter, men hun har ved første bog mistet sin begejstring for skrivning. Det har den nye medarbejder Frej Thorvaldsen ikke, og han vinder priser for sine bøger i øst og vest.

Informationer:

Oplæser: Filippa Suenson
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 5 timer og 5 minutter

Grundtvig er død: Handling

Romanen Grundtvig er død er skrevet af den danske kvindelige forfatter Laura Ringo. Laura Ringo er født på Falster i 1990. Hun debuterede i 2017 med sin første ungdomsroman. Hun har efterfølgende formået at skrive mange ungdomsromaner, men begyndte i 2020 at skrive flere samtidsromaner. For hendes værker har hun modtaget flere forskellige priser, eksempelvis Politikens Litteraturpris i 2019.

Grundtvig er død foregår i foråret år 2019, og man følger gennem hele værket den centrale hovedperson Petra.

I Grundtvig er død lydbog introduceres man til Petra. Petra har lige fået et nyt job som lærer på en højskole. Højskolen hedder Nyord Højskole. Læseren bliver også informeret om, at dette er den samme efterskole, som Petra gik på for et årti siden. Ti år før hun fik dette job var hun elev på højskolen, og hendes lærer var forfatteren Frank Storm Kristensen. Han var en speciel lærer.

Man hører i Grundtvig er død lydbog, at den tidligere lærer Frank Storm Kristensen var en afslappet lærer. Han røg i timen og han var lidt sløset. Men han opfordrede sine elever til at turde tænke ud af boksen og være vilde. Petra syntes alligevel at hans undervisningsmetode var hård. Man kan med fordel lytte til Grundtvig er død lydbog gratis, hvis man vil høre mere om fortællingerne af Petras oplevelser på Højskolen.

I Grundtvig er død lydbog hører man at Petras gamle lærer er blevet forstander. Han har besluttet sig for, at der ikke længere skal være højskolesang på Nyord Højskole. Dette er dog ikke det mest problematiske for Petra. Hun prøver at blive en kendt forfatter, men hun har allerede en skriveblokade efter sin første bogs udgivelse. Modsat hende har den nye medarbejder på højskolen ikke mistet begejstringen for at skrive. Frej Thorvaldsen hedder han, og han vinder priser for sine værker.

Om forfatteren: Laura Ringo

Laura Ringo er født på Falster i 1990. Hun er en ung og populær dansk forfatter, der i sit forfatterskab har valgt at skrive ungdomsbøger samt romaner. Den danske forfatter debuterede med sin første roman i 2017.
Debutromanen var et ungdomsværk og har titlen Crememasterrefleksen. To år efter debutromanen udkom, udgav forfatteren endnu en ungdomsroman. Denne roman vandt sin vej frem til læserne samt anmelderne, og samme år var hun modtageren af Blixenprisen. Forfatteren har modtaget flere priser end denne.

Det var først i 2020 at forfatteren skrev sin første roman, som ikke var en ungdomsroman. Værket har titlen Fødedygtig, og et år efter dennes udgivelse udgav hun endnu en roman til voksne. Det nyeste værk har titlen Grundtvig er død.