Lydbøger » Grundvold

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Grundvold Lydbog

4/5

Forfatter: Rachel Röst

lydbog og e-bog

Introduktion

Grundvold er en historie, der kommer til at ryste læseren i sin grundvold. Det er historien om Rebecca, der hele sit liv har levet under skrappe regler, fastlagt af sin far. Hele familien lever som mormoner, og forholdet til Gud er derfor meget tæt og til tider anspændt. Det sidste er nok mest for Rebeccas vedkommende i Grundvold.

Det hænger også sammen med, at overhovedet i familien er Rebeccas far, og han bestemmer alt ned til de mindste detaljer. Hver dag er der en ny religiøs trussel, som kan afholde familien fra leve et syndfrit liv. Faderen er overbevist om, at han har skabt et perfekt hjem for sin familie, hvor ingen skal frygte for noget, så længe de følger hans regler. Men for hver dag, begynder sandheden om tilværelsen at blive mere og mere tydelig for Rebecca i Grundvold.

Informationer:

Oplæser: Pernille Lyneborg
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 44 minutter

Grundvold: Handling

Grundvold lydbog er en historie om en familie, der udadtil virker ganske normal, men når lakken begynder at skalle, er det, at alle fejlene begynder at stikke frem. I Urbanplanen, der ligger på Amager, er Rebecca vokset op i en familie af mormoner. Hun kender ikke til andet end det liv, som hendes far dikterer for hele familien for at beskytte dem mod synd i Grundvold lydbog gratis.

Faderens forhold til Gud er meget tæt og stærkt, og tit får han syner om og for familien. Han er selvudpeget til at være familiens overhoved, hvorfor han også har bestemt, at hans ord er lov på alle områder. Det er faderen, der bestemmer, hvad og hvor meget de spiser. Det er faderen, der bestemmer, hvilket tøj de må have på. Han bestemmer endda, hvor meget toiletpapir de har lov til at bruge. Men mest bemærkelsesværdigt bestemmer han også, hvordan Rebecca og hendes søstre må røre ved sig selv i Grundvold lydbog.

Faderen prædiker hele tiden om, at familien er truet af ukendte onde kræfter. Den eneste måde de kan redde sig selv, er ved at overholde alle reglerne, som han har fremlagt for hele familien. Det er den eneste måde, de kan undgå at falde i synd og et liv, der er dømt til at tilbringes med horer og løgnere. 

Som Rebecca bliver ældre begynder hun at indse, at visse ting og opfattelser i mormonlivet ikke er så positive, som de fastholder det til at være. Det fredfyldte hjem, som faderen insisterer på at fastholde for familien, bliver mere og mere et fængsel for Rebecca i Grundvold lydbog gratis.

Om forfatteren: Rachel Röst

Grundvold er en autofiktiv fortælling om forfatterens egen baggrund. Det siges, at Rachel Röst har skrevet Grundvold ud fra sine egne erfaringer med at vokse op i en mormonfamilie. Grundvold lydbog er blevet til en fortælling om en familie, der bliver ødelagt indefra på grund af religiøs fanatisme, der påvirker familiens overhoved så voldsomt, at unge Rebecca/Rachel ikke ser nogen anden udvej end at trække sig ud af den pågældende familie.

Grundvold er Rachel Röst debutroman, og det er en debutroman, der rammer hårdere end først forventet. Mest af alt på grund af de voldsomme oplevelser, som Rebecca kommer ud for, da hun skal finde sig selv. Men mest fordi, de jo siges at være oplevelser, som Rachel selv har været udsat for.