Lydbøger » Guldminen

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Guldminen Lydbog

4.1/5

Forfatter: Wilbur Smith

lydbog og e-bog

Introduktion

Minearbejde har altid været en eftertragtet forretning, og visse mænd har ikke andet i blodet. Historien i Guldminen er et perfekt eksempel på, hvordan guld og magt kan stige en til hovedet i en desperat kamp for at få begge. Det er historien om en virksomhed, der er drevet af begær i mere end en forstand og en enkelt mand, der fanger sig selv midt i det hele.

Guldminen er en af den slags romaner af Wilbur Smith, der for alvor rammer plet i alle de emner, som Smith er kendt for at skrive om. Guldminen er en historie om Rod Ironside, der har en masse problemer i vente i den nærmeste fremtid.

Informationer:

Oplæser: Ole Varde Lassen
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 9 timer og 59 minutter

Guldminen: Handling

Guldminen lydbog foregår nord for Johannesburg i Sydafrika. Her er Kitchenerville-markerne opdelt blandt fem virksomheder, der dagligt sprænger huller og graver dybere og dybere ned i jorden for at lede efter det eftertragtede guld. Der er de mænd, hvor arbejdet som guldgraver blot er en livsstil, men hvor det i mange tilfælde også ender med at være deres død. For andre mænd er det ren og skær forretning. Men for en enkelt mand er det et magtspil uden lige, som nemt kan udvikle sig til at blive det farligste spil, han nogensinde har spillet i Guldminen lydbog gratis.

Rod Ironside er den klassiske og hensynsløse helt i Guldminen lydbog, der med sit intellekt spiller spillet fuldstændigt for sin egen skyld. Han styrer sine minearbejdere med hård hånd, og ingen graver hurtigere og dybere end hans ansatte. Mens han styrer sine arbejdere, har han stadig overskud til at have en affære med chefens hustru i Guldminen lydbog gratis. For ikke så få dage siden havde Ironside fuldt ud styr på sin hverdag, men nu har han fået tildelt en opgave, der kan være lige så meget velsignelse som en forbandelse. Han skal sprænge sig gennem sten og muld, eller selv blive sprængt i stykker.

Samtidig bliver læseren også præsenteret for Manfred Steyner, der dagligt drømmer om at overtage ansvaret for sin svigerfars store guldminer i Afrika. Med ansvaret for disse vil han være en af de rigeste og mest magtfulde mænd i landet. Hvis han skal opnå det mål i Guldminen lydbog, har han brug for hjælp fra Ironside. Men hvad ingen af dem ved er, at de begge ender med at være brikker i et langt større puslespil om magten.

Om forfatteren: Wilbur Smith

Guldminen er en enkeltstående historie fra Wilbur Smith, som de fleste kender for serien om Courtney slægten, der dækker over 20 bøger. Inden Smith døde i 2021, havde han haft en betydelig karriere som forfatter, og han solgte for langt mere end 140 millioner eksemplarer bøger på verdensplan. Oversigten over hans udgivne værker tæller tæt på 50 bøger i hele sin karriere.

Guldminen er blot et enkelt pragteksemplar på den slags historier, som Smith blev anerkendt for at skrive. Han blev selv født i Afrika og tilbragte langt det meste af sin ungdom i landet, hvorfor det også giver mening, at mange af hans bøger udspiller sig i Afrika med engelske forbindelser.