Lydbøger » Gummi-Tarzan

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Gummi Tarzan Lydbog

4.6/5

Forfatter: Ole Lund Kirkegaard

lydbog og e-bog

Introduktion

Buksevand, næseblod, drillerier både i skolen og derhjemme, og en far, hvis store idol er Tarzan. Velkommen til Ivan Olsens, eller Gummi Tarzan, som de fleste andre mennesker kalder ham, liv. Gummi Tarzan lydbog gratis giver et indblik i, hvad der sker, når Ivan på et tidspunkt får mulighed for at vende op og ned på hele denne tilværelse – i hvert fald for en dag.

Kirkegaard har med Gummi Tarzan gjort det igen. For Gummi Tarzan lydbog er en sjov børnefortælling, som Kirkegaard har forfattet. Lyt til, hvordan Gummi Tarzan på én dag får mulighed for at score det afgørende mål i en fodboldkamp og give 17 bøller buksevand.

Informationer:

Oplæser: Peter Frödin
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 51 minutter

Gummi Tarzan: Handling

Gummi Tarzan er betegnelsen for den lille, tynde og fysisk svage dreng ved navn Ivan Olsen, som vi følger. Ivan Olsen er på grund af sine manglende muskler et let offer for bøllerne i skolen. Han får derfor tit buksevand. Mobberriet i Gummi Tarzan lydbog stopper dog ikke her. Lærerne skælder ham også ud for, at han ikke kan læse.

Det er dog ikke kun i skolen, at andre mennesker er efter Ivan. Derhjemme driller hans egen far ham nemlig og kalder ham for Gummi Tarzan. Dette skyldes, at han ikke er i stand til at forsvare sig selv for de andre drenge. Faktisk fortæller faderen ham, at han skal opføre sig mere som Tarzan, hvis han ønsker at slippe for at være et mobbeoffer.

På et tidspunkt sker der noget uventet, som ændrer det hele for ham. Ivan møder nemlig en heks. Mødet med hende resulterer i, at han får den mest mærkværdige dag i sit liv, som man kunne forestille sig. Ivan får nemlig mulighed for at få sine ønsker opfyldt i en enkelt dag.

Der sker meget i løbet af denne ene dag. For eksempel bliver Ivan mesterspytter og scorer det afgørende mål i en fodboldkamp. Dette resulterer i, at de andre helt glemmer at kalde ham Gummi Tarzan. Derudover giver han i Gummi Tarzan lydbog 17 af de værste bøller buksevand, så det kan prøve at opleve, hvordan det føles.

Gummi Tarzan lydbog gratis giver dig mulighed for at blive en del af denne mærkværdige dag i Van Olsens liv.

Om forfatteren: Ole Lund Kirkegaard

Ole Lund Kirkegaard var en af en håndfuld forfattere, der var med til at revolutionere den litterære børnebogsscene i Danmark. Kirkegaard debuterede i 1967 med en bog med titlen Lille Virgil. Et andet af hans mest kendte værker er Gummi Tarzan.

Det var karakteristisk for den måde, som Ole Lund Kirkegaard skrev på, at hans sprog, miljø og fortælletone går igen. Derudover var Kirkegaard hovedpersoner tit både nysgerrige og opfindsomme drenge fuld af humor og fantasi. Dette vil altså sige, at hvis man allerede har læst en af hans bøger, så vil man hurtigt føle sig hjemme i det univers, som Kirkegaard har skabt.