Lydbøger » Hævnen er sød A/S

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hævnen er sød A/S Lydbog

4.5/5

Forfatter: Jonas Jonasson

lydbog og e-bog

Introduktion

I bogen Hævnen er sød A/S følger man iværksætteren Hugo Hamlin, som til en fest i selskab med snaps, sild og naboer får en genial idé til et firma. Firmaet skal sælge færdiglavet hævn. Og det viser sig at Hævnen er sød A/S bliver en succesfuld forretning.

Victor Svensson har et godt øje til Alderheims Kunsthandel, og vejen til magten og indflydelse findes ved kunsthandlerens datter, Jenny. Jenny har en forkærlighed for ekspressionistisk kunst.

Masai-medicinmanden Ole Mbatian har i lang tid ønsket sig en søn, og en dag dumper der en næsten voksen søn ned for fødderne af ham, hvilket bringer stor glæde i Oles liv.

Disse 3 historier bliver til én, og bogen er en fortælling om menneskets bedste og værste sider, og for at høre hvordan de 3 historier bindes sammen, kan du høre Hævnen er sød A/S lydbog.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 8 timer og 46 minutter

Hævnen er sød A/S: Handling

Kunsthandleren Victor Alderheim får sig en spøjs overraskelse, da den prostituerede han regelmæssigt ses med, uanmeldt dukker op sammen med en mand, som åbenbart skulle være Victors søn. Victor ønsker ikke at skandalen skal blive kendt af andre, så han vedkender sig faderskabet for denne mystiske dreng.

Mens dette finder sted, foregår der også noget et sted i Afrika. Medicinmanden, Ole Mbatian, spekulerer gevaldigt, da ingen af hans koner har givet ham en søn. For hvem skal så tage over i firmaet, når Ole engang ikke er i stand til det mere?

Tilbage til Sverige, hvor Hugo Hamlin har sagt op på jobbet, da han har tænkt sig at starte sin egen forretning. Denne forretning både udtænker og udfører hævn for kunderne.

For at høre hvad der mere sker med disse 3 mænd, kan du høre Hævnen er sød A/S lydbog gratis.

Umiddelbart lyder det jo ikke til, at de 3 mænds liv på nogen tænkelig måde hænger sammen. Dog mødes deres liv alligevel, med en blanding af blandt andet paven, Hitler, masaier og en afdød kunstner. For at høre hvordan dette sker, kan du høre Hævnen er sød A/S lydbog.

Dette er et perfekt eksempel på en af Jonas Jonassons kendetegn; en roman som er et mix mellem historiske begivenheder, og finurlige historier. Det er en humoristisk bog, hvor man mens plottet opbygges, møder en masse mennesker. Og disse menneskers skæbner bliver ved rene tilfældigheder flettet sammen. Karakterne i romanen er humoristiske, men samtidig besidder de også troværdighed, som giver romanen et lille skub af realisme. Dette kommer til at underbygge den humoristiske del af historien. De 2 ting fungerer så godt, ligesom så mange af Jonassons andre værker.

Om forfatteren: Jonas Jonasson

Forfatteren af Hævnen er sød A/S er en svensk forfatter ved navn Jonas Jonasson. Udover hans forfatterkarriere, hvor han debuterede i 2009, så er han uddannet lingvist og journalist. Hans fortællinger er en blanding af røverhistorier og historiske dannelsesromaner, hvor han fortæller med en humoristisk vinkel på det 20. århundrede. Hans historier er underholdende, og indeholder mange finurlige historier. I 2010 vandt han Iris Ljudboksprisen.

Efter 20 år i mediebranchen valgte Jonasson at sælge sine ejendomme i Sverige, hvorefter han flyttede til den schweiziske by Ticino, hvor han for alvor tog drømmen om at blive forfatter seriøst. Han fik afslag på afslag fra mange forlag, indtil det svenske Piratförlaget tilbød at udgive hans debutroman i Sverige. I 2009 var den på 3. pladsen over bedst sælgende bøger i Sverige.