Lydbøger » Hammerprinsessen

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hammerprinsessen Lydbog

4/5

Forfatter: Morten Korch

lydbog og e-bog

Introduktion

Hammerprinsessen udspiller sig på den gamle fabrik ved navn Hammerhus. Her fortælles det i Hammerprinsessen lydbog, at det står rigtig skidt til. Ejeren, Niels Lyhne, er nemlig gået hen og blevet dement. Dette efterlader fabrikken i en stor gæld, der bare vokser og vokser. Lyt til Hammerprinsessen lydbog gratis og hør om, hvordan onde kræfter lurer i baggrunden for at tjene på Lyhnes desperate situation.

En dag kommer den rige finansmand, Poul Knudsen, dog til og forsøger at hjælpe fabrikken på benene igen. Men kan han nå det, inden den udspekulerede sagfører, Vagn, får solgt ejendommen til tyske spekulanter? Hammerprinsessen er en spændende fortælling om at kæmpe for det, som man holder af.

Informationer:

Oplæser: Elise Munch-Petersen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 3 timer og 19 minutter

Hammerprinsessen: Handling

Da vi træder ind i historien i Hammerprinsessen af Morten Korch, der står det skidt til på fabrikken ved navn Hammerhus. Det fortælles i Hammerprinsessen lydbog, at ejeren ved navn Niels Lyhne er gået hen og blevet meget dement.

Ifølge Hammerprinsessen er det dog ikke alt, der er galt på fabrikken. Det fortælles nemlig i Hammerprinsessen lydbog, at gælden i fabrikken også vokser og vokser. Ifølge Hammerprinsessen bliver alting kun gjort værre af, at gælden skyldes til den meget udspekulerede sagfører ved navn Vang. Situationen i historien er desperat, og derfor beslutter folkene på fabrikken sig for, at de må gøre noget ved dette. Derfor beslutter frøken Karen Lyhne sig desperat for at skrive den ingeniøren Poul Knudsen.

Knudsen er lige vendt hjem efter et karriereeventyr i udlandet, og Hammerprinsessen beskriver, at han har tjent godt på dette eventyr. Derfor fortælles det i Hammerprinsessen lydbog, at folkene på fabrikken må forsøge at skabe et partnerskab med denne rige forretningsmand.

Lyt til Hammerprinsessen lydbog gratis og hør om, hvordan forretningsmanden Poul Knudsen bliver betaget af Karens styrke til at arbejde for det, som hun føler er rigtigt. Der viser sig dog at være et problem for Karen, der også kaldes Hammerprinsessen, er lovet væk til en anden mand ved navn Jens.

Jens arbejder på fabrikken, og han er i virkeligheden forelsket i den smukke Anna Jul. Dog fortæller denne lydbog os, at Jens for længe siden har sat sig for at blive gift med Karen for at få del i Hammerhus. Lyt til Hammerprinsessen lydbog gratis og hør, om Poul kan redde både fabrikken og Karen i tid.

Om forfatteren: Morten Korch

Dette værk er skrevet af Morten Korch, der levede i perioden fra år 1878 til 1954. Det var i 1898, at han udkom med sit debutværk. Dette var en novellesamling ved navn ”Humorelsker – Fyensk Humør”, der på mange måder kan ses som en hyldest til den del af Danmark, hvor Korch voksede op.

I dag tæller forfatterskabet også en lang række andre værker som for eksempel Hammerprinsessen, ”Det store løb”, ”Manden på Svanegården”, ”Palle Jarmer” og ”Det gamle guld”. Mange af disse populære værker er senere blevet filmatiseret, og anses i dag for at være en del af den danske filmskat.